Αίθριος θα είναι ο καιρός με κατά τόπους αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά οποίες τις μεσημβρινές

και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός θα σημειώσει αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ με ενίσχυση το βράδυ και η θερμοκρασία θα φτάσει από 20 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους, οι οποίες θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Με βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους στα 3 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ και θερμοκρασία από 23 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις, με πύκνωση κατά το μεσημέρι και το απόγευμα, τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και ανέμους βόρειους βορειοανατολικούς στα 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι αίθριος με ανέμους στα 5 με 6 Μποφόρ και αύξηση στα ανατολικά έως τα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει από τους 23 τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στη νότια Κρήτη ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Και εδώ ο καιρός θα είναι αίθριος με ανέμους από 4 έως 6 Μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία
Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Μεταβλητοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Ο καιρός θα σημειώσει αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.