Δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα η Δημοκρατία μας δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς την πραγματική

έννοια της Δημοσιογραφίας.Δυστυχώς μια ερμαφρόδιτη ολιγαρχία χωρίς αρχές, αξίες, και εθνική συνείδηση διαλύει την ελληνική κοινωνία "για τα μικροπρεπή συμφέροντα της" και γι αυτό αποφάσισε οτι ΔΕΝ χρειάζεται τον δημοσιογραφικό έλεγχο, την δημοσιογραφική αποκάλυψη, την δημοσιογραφική έρευνα, κριτική και άποψη.

Δυστυχώς στην σημερινή Ελλάδα- μετά απο αρκετά χρόνια σήψης και παρακμής - το ΔΗΘΕΝ και το ΤΙΠΟΤΑ κυριαρχεί, γιατί αυτό βολεύει το "πλιάτσικο" ξένων και εγχώριων ολιγαρχών. Δυστυχώς φτάσαμε σε ενα σημείο που όσοι αγαπούν την Ελλάδα θα πρέπει να αγωνιστούν ξανά "απο την αρχή" σε εναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο και με την 4η βιομηχανική επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης να έρχεται "καλπάζοντας" για να τα αλλάξει όλα.

Και η Δημοσιογραφία είναι ένα απο τα πρώτα επαγγέλματα που θα "σαρώσει".ΣΗΜΕΡΑ είναι αδήριτη ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ "όπως τον παλιό καλό καιρό". Και Ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης με ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ που να αφορούν την πρόοδο της κοινωνίας και την προστασία της Δημοκρατίας και οχι απλά "την τσέπη τους" και τα "μικρά τους συμφέροντα".

ΟΣΟΙ και ΟΣΕΣ ψηφίζετε στην ΕΣΗΕΑ επιλέξτε το ψηφοδέλτιο ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ για να σταματήσει ο κατήφορος και η πλήρης απαξίωση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος (επαγγέλματος).

Σε αυτόν τον αγώνα, ενώνω και εγώ τις δυνάμεις μου.

Νίκος Καραμπάσης

Συγγραφέας

Πολιτικός Επιστήμονας 

Συνθέτης Μουσικής

Δημοσιογράφος