Λέμε «ΟΧΙ» στην κάθε «Μαυρομαντήλα», είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων απορρίπτοντας την πρόταση της Κυβέρνησης και καταθέτοντας πρόταση για δομή με συγκεκριμένες

προϋποθέσεις που θα έχει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και θα συζητηθεί από μηδενική βάση.

Η τετράωρη, σχεδόν, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων για το μείζον θέμα του προσφυγικού, είχε φινάλε με αρκετή ένταση και υπερψήφιση της πρότασης του Δημάρχου Λαμιέων η οποία πέρασε κατά πλειοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα, η εισήγηση του  Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου, υπερψηφίστηκε από την παράταξή του και την παράταξη του Παναγιώτη Στασινού, ενώ καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις και συμβούλους.

Η εισήγηση του Δημάρχου Λαμιέων ήταν: Απόρριψη της πρότασης του υπουργείου – η οποία να σημειωθεί ότι δεν έχει κατατεθεί επίσημα – ως έχει και απαραίτητη προϋπόθεση τριών σημείων (επιγραμματικά υποδομές εντός της δομής, τον απόλυτο διοικητικό και άλλο έλεγχο από το Δήμο και αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία) προκειμένου να συζητηθεί στο μέλλον μια άλλη πρόταση. «Λέμε όχι στην κάθε Μαυρομαντήλα που δεν πληροί τους όρους που θέτουμε…», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Θύμιος Καραΐσκος.

 

Πηγή: lamiareport.gr