Συνταξιούχος 88χρονος ιερέας επιτέθηκε την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με την Αστυνομία,

με μεταλλική ράβδο σε γάτα, τη σκότωσε, την έβαλε σε σακούλα και την πέταξε σε κάδο απορριμμάτων. Πλέον αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ζωοκτονία, ενώ του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Αχιλλοπούλειο. Ο 88χρονος, σύμφωνα με το taxydromos.gr αισθάνθηκε αδιαθεσία στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου όταν ενημερώθηκε για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και τις υπόλοιπες διοικητικές κυρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Το περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια νεαρού που αποκάλυψε σε συγγενικό του πρόσωπο τι είχε συμβεί και αυτός προέβη σε καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται είτε ο ανακριτής Βόλου να λάβει απολογία στο νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες, είτε ο ηλικιωμένος να κληθεί σε απολογία με κλήση ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. «Θα τα πω στον εισαγγελέα με τον δικηγόρο μου» είπε. Ικανοποίηση στις φιλοζωικές Η ανακοίνωση της σύλληψης προκάλεσε διάχυτη ικανοποίηση στους φιλοζωικούς συλλόγους της πόλης. Το μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Μάγδα Σουσουρή επιβράβευσε τη στάση του ευαισθητοποιημένου πολίτη που κινητοποιήθηκε για να καταγγείλει το περιστατικό. Επισήμανε ότι με τον νόμο 4745/20 η κακοποίηση και η θανάτωση ζώων αποτελούν αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Καταδίκη του περιστατικού από τη Μητρόπολη

Ο π. Επιφάνιος Οικονόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος, έκανε λόγο για «μία πράξη απολύτως καταδικαστέα, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ιερέα». «Η Εκκλησία μας στέκεται με σεβασμό απέναντι στη δημιουργία, στα ζώα, στο φυσικό περιβάλλον. Αυτή είναι η πίστη της, η ευαγγελική της διδασκαλία και ανάλογες πράξεις συνιστούν ευθεία παραβίασή της», ανέφερε χαρακτηριστικά.