Δήλωση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου  για την Ημέρα της Γυναίκας:

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» σε ανάμνηση μίας μεγάλης διαδήλωσης εργατριών που διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, την συγκεκριμένη ημέρα του 1857 στη Νέα Υόρκη.

Η ιστορία έχει δείξει ότι η Γυναίκα, μπορεί να ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία σε μία σειρά από πολύ απαιτητικούς ρόλους και αποτελεί έναν παράγοντα σταθερότητας, δύναμης και πολυποίκιλης προσφοράς. Από τον στενό οικογενειακό κύκλο ως μητέρα και σύζυγος, έως τον οικονομικό τομέα ως επιτυχημένη επιχειρηματίας. Είναι σίγουρο ότι αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε πολλές γυναίκες που πρωταγωνιστούν και πρωτοπορούν σε επιχειρήσεις, επιστήμες, τέχνες, γράμματα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες των γυναικών στο επιχειρείν και θέλοντας έμπρακτα να ενισχύσει τις δράσεις τους, έχει δημιουργήσει την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Στόχος της, η στήριξη που μπορούν να προσφέρουν στην ανάκαμψη της οικονομίας μας οι επιχειρήσεις που έχουν γυναίκες στο «τιμόνι» τους.  

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή γιορτή, να στείλω τις καλύτερες ευχές μου και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά της Γυναίκας σε όλα τα επίπεδα. Και κυρίως να ευχηθώ να φτάσει γρήγορα η στιγμή που δεν θα μιλάμε πια για διαχωρισμό των δύο φύλων.