Συνελήφθησαν οι δύο συνεργοί του δράστη της ληστείας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Βίλια Αττικής που έγινε το πρωί της Τρίτης 27/11.

Οι δύο δράστες μαζί με έναν τρίτο έφτασαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βίλια, την προηγούμενη Τρίτη, περίπου στις 8:30. Άμεσα ενημερώθηκαν οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού σταθμού που έφτασαν στο σημείο.

Ακολουθήσε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια των οποίων ο ένας από τους τρεις ληστές τραυματίστηκε.

Οι άλλοι δύο ληστές, οι οποίοι ήταν ζευγάρι, κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο τρίτος συνελήφθη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διαφυγή το ζευγάρι τράκαρε με ένα βανάκι. Στο σημείο όπου βρισκόντουσαν οι δύο δράστες συμπτωματικά πέρασε ένα ταξί με κατεβασμένη τη σημαία γιατί πήγαινε στην εξοχική του κατοικία.

Οι δράστες τον σταμάτησαν και με την απειλή όπλου, τον ανάγκασαν να πάει μέχρι το Αιγάλεω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των τριών αυτών ατόμων φαίρεται να είναι υπεύθυνη και για τη ληστεία στη Νέα Ιωνία που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν 2.000 ευρώ και μια καραμπίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα που σχετίζονται με την ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή των Βιλίων την 27.11.2018.

Ειδικότερα, από την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού της υπόθεσης και την μελέτη των πειστηρίων, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή 37χρονου αλλοδαπού και 23χρονης ημεδαπής στην υπόθεση της ληστείας και συνελήφθησαν. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση παραμένει φρουρούμενος και ο πρώτος δράστης στο ΤΖΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο, ύστερα από την ένοπλη συμπλοκή που είχε με αστυνομικό του Αστυνομικου Σταθμού Βιλίων.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε λ ηστεία σε βάρος 87χρονης ημεδαπής εντός της οικίας της στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, που διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 19-11-2018. Οι συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 2.000€, κοσμήματα και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν της σύλληψής τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

– πιστόλι με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια,
– έξι κινητά τηλέφωνα,
– τo χρηματικό ποσό των 4.345,7€, προερχόμενο από τη ληστεία σε βάρος του υποκαταστήματος ΕΑ.ΤΑ. στην περιοχή των Βίλλίων, καθώς και ο ρουχισμός των δραστών που χρησιμοποιήθηκε κατά την ανωτέρω ληστεία,
– 415 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,
– μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
– μαχαίρι τύπου στιλέτο και
– κυνηγετικό δίκαννο»