Δυστυχώς η ιστοσελίδα μας επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, όσων αφορά τις συχνές πυρκαγιές σε διάφορες μονάδες ανακύκλωσης,

που τείνουν να πάρουν διαστάσεις επιδημίας.

Άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 05:30 τα ξημερώματα της Τρίτης, αυτή την φορά σε χώρο ανακύκλωσης σκραπ στη Μάνδρα Αττικής γεμίζοντας τοξικό νέφος όλη την περιοχή ενώ το ευτύχημα είναι, ότι ο αέρας φυσούσε σε αντίθετη κατεύθυνση από την πόλη της Μάνδρας.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα..  Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και ισχυρές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο.  Ωστόσο, το καιόμενο είδος ήταν τέτοιο που δεν επέτρεψε τη γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιάς, την οποία τελικά οι πυροσβέστες, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο περίπου στις 11 π.μ. Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν  18 Πυροσβέστες με έξι οχήματα.
 
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη μονάδα είχε τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας, αλλά παραμένει το ερωτηματικό κατά πόσο ήταν επαρκή τα μέτρα πυρόσβεσης. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής του Θριασίου Πεδίου και της Δυτικής Αττικής, συχνά πυκνά, γίνονται μάρτυρες πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε τέτοιες εγκαταστάσεις, (ΚΔΑΥ, μονάδες ανακύκλωσης, κλπ).