Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη δράση, με σύνθημα: «Άλλαξε τις συνήθειές σου, μείωσε τα απόβλητά σου», στο κτίριο της Αλωνίστρας,

από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Αττικής.

Στη διημερίδα, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου καλωσόρισε τους μαθητές, τους καθηγητές, και τους ομιλητές, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι ενταγμένες στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, η οποία συνεχίζει να εφαρμόζει δράσεις για την αποφόρτιση της περιοχής από τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του, τον κ. Μανώλη Γραφάκο, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος εξήγησε στους μαθητές τη γενικότερη σημασία της ανακύκλωσης.

Στη διήμερη εκπαιδευτική δράση, την οποία και παρακολούθησαν 200 μαθητές σχολείων του Ασπρόπυργου, έγιναν οι παρακάτω παρουσιάσεις:

«Μείωσε – Επαναχρησιμοποίησε – Ανακύκλωσε τα Απόβλητά σου», οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το σκοπό της δράσης, αναλύοντας το τρίπτυχο, ενώ τους δόθηκαν οδηγίες για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, από τη Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Ελένη Βερούτη. Παρακολούθησαν βίντεο, που περιέγραφε όλη τη διαδικασία ανακύκλωσης του αυτοκινήτου και επαναχρησιμοποίησης τμημάτων αυτού, όπου ο Υπεύθυνος Περιβάλλοντος της Εταιρείας Ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ, κ. Θωμάς Παπαγεωργίου, απάντησε σ’ όλες τις απορίες των παιδιών. Τη διαδικασία επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών τους παρουσίασε ο Υπεύθυνος Περιβάλλοντος της Εταιρείας Ανακύκλωσης ΒΙΑΝΑΤΤ, κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, δίνοντας έμφαση στην προστασία των προσωπικών πληροφοριών και δεδομένων στις «έξυπνες» συσκευές, πριν αλλάξουν κάτοχο ή δοθούν για ανακύκλωση. Στη μείωση των αποβλήτων και κυρίως στη μείωση της χρήσης των πλαστικών, εστίασε την παρουσίασή της η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, κ. Αλεξάνδρα Τσίγκου, τονίζοντας στους μαθητές τις δυσάρεστες επιπτώσεις στο περιβάλλον από την κακή χρήση τους.

Στις εκπαιδευτικές δράσεις έδωσαν το παρόν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Θεμιστοκλής Τσόκας και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Νέων Κοινωνικών Δομών, κ Γεωργία Πηλιχού.