Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου εξ αφορμής της ανακοίνωσης των Βάσεων Εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. και στα Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είναι φυσικό, η ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων των Πανελληνίων εξετάσεων αποτελεί μια από τις ημέρες που θα θυμούνται για πολλά, πολλά χρόνια, όχι μόνον όσοι μετείχαν στις εξετάσεις αλλά και τα στενά συγγενικά τους πρόσωπα και αρκετοί από τους φίλους τους. Σε αυτούς που πέτυχαν το στόχο τους τις πιο θερμές ευχές και συγχαρητήρια για αυτή την σημαντική επιτυχία τους!
Η αίσια έκβαση της όλης διαδικασίας, αποτελεί δικαίωση για τη μακροχρόνια και επίπονη προσπάθεια, καθώς και τη θέληση που επιδείξατε για να επιτύχετε τους στόχους σας.
Η είσοδός σας στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα, θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές και θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή, όπου θα έχετε την ευκαιρία να εφοδιαστείτε με τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις και εμπειρίες, ώστε να κτίσετε το δικό σας μέλλον αλλά και το μέλλον του τόπου μας.


Θερμά συγχαρητήρια επίσης, στους γονείς που στήριξαν με κάθε τρόπο τα παιδιά τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και στους καθηγητές τους, που τους καθοδήγησαν για να φτάσουν σ' αυτήν την επιτυχία.

Για αυτούς που τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που επεδίωκαν, θα ήθελα να κάνω μια μικρή υπενθύμιση: Η ζωή δείχνει ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που δεν τα παρατάνε! Αποτυχίες, στραβοπατήματα και πτώσεις έχουμε στη πορεία της ζωής μας, όλοι οι άνθρωποι. Κερδίζουν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα και την αποφασιστικότητα να ανασυγκροτηθούν, να ξανασταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν με αυτοπεποίθηση την πορεία προς το στόχο τους.
Τέλος εύχομαι ολόψυχα ο νέος αγώνας που ξεκινάτε όλες και όλοι σας ως ακαδημαϊκοί πολίτες, να στεφθεί από επιτυχία, να είναι δημιουργικός, και πάνω απ' όλα να έχετε υγεία και δύναμη ώστε να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες που θα συναντήσετε στη διαδρομή της ζωής σας».