Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία στον Ασπρόπυργο μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση των μαθητών

του 6ου δημοτικού σχολείου από τον γυμναστή τους. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος γυμναστής κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και θα απολογηθεί στον ανακριτή για όσα υποστηρίζουν μαθητές και γονείς. Για το πιο πρόσφατο περιστατικό, που στάθηκε ως αφορμή για τη σύλληψή του, αλλά και για προγενέστερα συμβάντα, δόθηκαν οχτώ ένορκες καταθέσεις από τους γονείς των μαθητών. Μάλιστα, κατέθεσε και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Ασπροπύργου. Όπως έγινε γνωστό, για την υπόθεση διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ ο 30χρονος έχει παυθεί ήδη από τα καθήκοντά του. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, πλήθος γονέων συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Ωστόσο, ο διευθυντής του σχολείου, μαζί με άλλους δασκάλους, κατάφεραν να σταματήσουν την επιθετική κίνηση των γονέων ενάντια του καθηγητή, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο 30χρονος συνελήφθη.

Η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή. Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε είναι κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή. Μετά την άσκηση της δίωξης, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή, από τον οποίο έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Στην Ασφάλεια κλήθηκαν και κατέθεσαν οχτώ γονείς μαθητών, σύμφωνα με τους οποίους, τα παιδιά τους τους περιέγραψαν τα όσα ζούσαν στο σχολείο.

Στην πρώτη περίπτωση, η μητέρα μαθήτριας υποστήριξε πως ο γυμναστής είχε ανεβάσει το μπλουζάκι 8χρονης με την πρόφαση να δει σε ποιο σημείο έχει γρατζουνιστεί, χωρίς όπως είπε το παιδί, να έχει γρατζουνιά. Στη δεύτερη περίπτωση, μαθητής της Β Δημοτικού και παιδί της ΣΤ Δημοτικού κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος συχνά προβαίνει σε θωπείες – χαϊδέματα.

Άλλα παιδιά ανέφεραν στους γονείς τους πως ο γυμναστής δεν τους άφηνε να βγουν στο προαύλιο και τα κρατούσε στην τάξη. Μάλιστα, προέβαινε στο γαργαλητό των παιδιών χωρίς τη θέλησή τους.