Από εργαζόμενους στην Δομή Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά λάβαμε την παρακάτω καταγγελία :

"Είμαστε εργαζόμενοι μέσα στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά και σας στέλνουμε φωτογραφίες από τη σημερινή κατάσταση του Hotspot.Τόννοι σκουπιδιών αμάζευτοι εδώ και μήνες, κατεστραμμένοι κάδοι απορριμάττων και ένας Δήμος Χαϊδαρίου που είναι απών.Ο Δήμος για κάθε διαμένοντα στη δομή εισπράττει από το κράτος ανταποδοτικά τέλη 15€ τον μήνα ανά άτομο. Συνολικά δηλαδή εισπράττει 300.000 ευρώ το χρόνο για να παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας μέσα στη Δομή, όμως η υπηρεσία καθαριότητάς του είναι άφαντη κι αφήνει τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά ή να καίγονται.Επειδή η κατάσταση είναι μια υγειονομική βόμβα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία όλου του Δήμου μας αλλά και όλης της Δυτικής Αττικής, ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό, σας στέλνουμε φωτογραφίες και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας." 

Καλούμε την δημοτική αρχή Ντηνιακού να "ξυπνήσει" από τον λήθαργο της ανυπαρξίας της. Να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για προστατεύσει το υπέρτατο αγαθό της υγείας των Χαϊδαριωτών, εργαζομένων και προσφύγων αλλά και των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.Ας συνειδητοποιήσει έστω και την ύστατη ώρα, η διοίκηση Ντηνιακού ότι η κατάστασή στο hot-spot απαιτεί άμεσες ενέργειες και καθημερινή δράση.Επιτέλους κάντε τα αυτονόηταΚαθαρίστε την πόλη και το hot-spot από τα σκουπίδια.

Υ.Γ. 1 Εδώ και ένα χρόνο είμαστε η μόνη παράταξη που μιλάμε σταθερά στο δημοτικό συμβούλιο για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Αντί απαντήσεων, "εισπράττουμε" την σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα.. 

Αποστόλης Θεοφίλης.
Δημοτικός Σύμβουλος,
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά!»