Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να δείχνουμε το αμείωτο ενδιαφέρον μας και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους νέους και τα παιδιά της πόλης μας,

διοργανώνοντας και για το σχολικό έτος 2018-2019 ποικίλες δράσεις πολιτιστικού και ενημερωτικού περιεχομένου για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, ομιλίες, ημερίδες, διαλέξεις, στόχος μας είναι να αποκτήσουν οι μαθητές απαραίτητα εφόδια και αναγκαία επιμόρφωση απέναντι σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα, που σχετίζονται με τους ευαίσθητους τομείς της υγείας και πρόληψης, της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, την προσαρμογή στο δύσκολο στάδιο της εφηβείας, αλλά και με θέματα που θα προάγουν την πολιτιστική /πολιτισμική καλλιέργεια και την πνευματική ανάπτυξη των μαθητών.

Ο προγραμματισμός των συγκεκριμένων δράσεων έχει γίνει με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών, προκειμένου να δραστηριοποιούνται στο χώρο του σχολείου, χωρίς να επιβαρύνεται το ήδη δύσκολο μαθητικό τους πρόγραμμα.

Οι δράσεις που προγραμματίζονται για το σχολικό έτος 2018-2019, συνοψίζονται στις εξής:

Δράση Οδοντιατρικού ελέγχου: σε όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης μας, για όλα τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά, με στόχο την παροχή υπηρεσιών πρόληψης, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των παιδιών και των οικογενειών τους για τη στοματική τους υγεία.

Μουσική προπαιδεία – σύστημα ORFF: για έβδομη συνεχή χρονιά στα Νηπιαγωγεία θα υλοποιηθούν δωρεάν μαθήματα μουσικής προπαιδείας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου.

Φιλαναγνωσία: τα παιδιά που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρόγραμμα φιλαναγνωσίας μέσα στον χώρο του σχολείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Θεατρική Παράσταση “Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ”: Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν δωρεάν την θεατρική παράσταση “Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πετρουπολιώτη, ηθοποιό κ. Γεράσιμο Γεννατά.

«Γνωρίζω την πόλη μου μέσα από το ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ της Πετρούπολης»: Σε συνεργασία με τον Ιστορικό – Τοπικό Μελετητή και συντοπίτη μας κ. Ανδρέα Μηλιώνη, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Γνωρίζω την πόλη μου μέσα από το ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ της Πετρούπολης», για μαθητές της έκτης δημοτικού, αλλά και τάξεων του γυμνασίου και λυκείου. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδιώκουμε να εξερευνήσουν τα παιδιά τον πλούτο του πολιτισμού της πόλης τους και να συλλέξουν πληροφορίες για την πολιτιστική τους κληρονομιά. Στόχος είναι μέσα από τη γνώση να αποκτήσουν σεβασμό και αγάπη για την πόλη που ζουν.

Ενημερωτικές διαλέξεις ενταγμένες στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, 2018-2019»: Σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από ημερίδες, με ενημερωτικό και προληπτικό χαρακτήρα, με θέμα: «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αντισύλληψη» και «Εθισμός στο διαδίκτυο και δυσλειτουργική χρήση». Επίσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ και το παράρτημα ΕΣΥΝ Πετρούπολης θα πραγματοποιηθεί και η ομιλία «Εξαρτήσεις από την χρήση τοξικών ουσιών».

Ομιλίες, σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ Πετρούπολης, με θέματα: 

α. “Αλλαγές που επιφέρει η εφηβεία στα κορίτσια”: για τους μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

β. “Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και Αντισύλληψη”, για τους μαθητές Λυκείου, 

γ. “Είμαι έφηβος, τι μου συμβαίνει;”, για τους μαθητές Γυμνασίου και τέλος, 

δ. “Σεξουαλική Αγωγή”, για τους μαθητές Γυμνασίου.

Ορμώμενοι από την μεγάλη αγάπη μας για τα παιδιά και τους νέους της Πετρούπολης, συνεχίζουμε τον αγώνα για αναβάθμιση του επιπέδου των μαθητών στα σχολεία μας, με την προσφορά γνώσεων πολύτιμων για την σχολική, αλλά και την εξωσχολική τους πορεία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στο βαρύ έργο των εκπαιδευτικών