Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας» την Παρασκευή

11 & το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 με την παράσταση φαινόμενο που λατρεύτηκε από το κοινό και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, «Ιστορία χωρίς όνομα».

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η πρεμιέρα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας» πραγματοποιήθηκε κανονικά, τηρουμένων όλων των προδιαγραφών ασφάλειας και υγιεινής, αφού η διοργανώτρια αρχή έχει μεριμνήσει για την εφαρμογή ειδικών μέτρων στους χώρους των φετινών εκδηλώσεων.

Η βροχή, που εξακολουθούσε να πέφτει, ακόμα και λίγη ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης, διόλου δεν αποθάρρυνε τους συντελεστές, που βγήκαν στη σκηνή και αντάμειψαν με το παραπάνω τους θεατές που στο μεγαλύτερο μέρος τους προσήλθαν κανονικά, μη πτοούμενοι από τον άστατο καιρό που επικρατούσε.

Συγκινημένη από την ανταπόκριση του κοινού που αγνόησε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η κ. Μπέτυ Λιβανού, τόνισε μετά το τέλος της παράστασης, ότι το γεγονός αυτό τους έδωσε δύναμη να συνεχίσουνε... «Προσωπικά δεν πίστευα ότι θα έρθει τόσος πολύς κόσμος και μου έκανε μεγάλη και θετική εντύπωση το ότι έβλεπα τους θεατές να προσέρχονται, επιμένοντας να δουν την παράσταση με αυτόν τον καιρό. Για εμένα ήταν πραγματικά κάτι παραπάνω από συγκινητικό!

Τη συγκίνησή της συμμερίστηκε και ο κ. Νίκος Ορφανός, ο οποίος θέλησε να πει ένα μεγάλο μπράβο στους θεατές που προσήλθαν τηρώντας υπομονετικά όλα τα μέτρα, με τις μάσκες τους και χωρίς διάλειμμα. «Γνωρίζουμε πως δεν είναι εύκολο να παρακολουθεί κανείς την παράσταση κάτω από αυτές τις συνθήκες. Βλέπουμε από τη σκηνή τους θεατές να κουράζονται και να πιάνονται λιγάκι, αλλά μας τιμά ιδιαίτερα η υπομονή και η συμπαράστασή τους».

Ο κ. Ορφανός, ενθυμούμενος τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική ταξίδεψε νοητά στο 1989 & 1990, τις δύο χρονιές, που όντας μαθητής του Θεάτρου Τέχνης έπαιξε για πρώτη φορά και στις δύο σκηνές του «Φεστιβάλ Πέτρας». Μετέπειτα, ήταν αρκετές οι φορές που συμμετείχε στο Φεστιβάλ της πόλης μας, με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών περιοδειών και με πλούσιο ρεπερτόριο. «Το Φεστιβάλ Πέτρας είναι ένα ιστορικό Φεστιβάλ. Ήδη από το ξεκίνημά του έχουν παίξει εδώ πάρα πολλοί και σπουδαίοι θεατράνθρωποι. Εύχομαι να του φέρουμε γούρι, ώστε να συνεχίσει να είναι ένα εμβληματικό Φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις του να πληρούν υψηλά κριτήρια ποιότητας!».

Ο κ. Τάσος Νούσιας τόνισε με τη σειρά του ότι «το Φεστιβάλ Πέτρας είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αποτελεί πλέον θεσμό και η φήμη του ξεπερνάει τα γεωγραφικά όρια της Πετρούπολης». Ευχήθηκε κάθε επιτυχία για την φετινή σεζόν και βραδιές γεμάτες από θέαμα, μουσική, και πολιτιστικά δρώμενα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον φιλόξενο χώρο του Θεάτρου, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια για τον ιδιαίτερα φροντισμένο και ανακαινισμένο χώρο των παρασκηνίων που προσέφερε ζεστασιά και ανάπαυλα στους συντελεστές και τις δύο ημέρες των παραστάσεων.