Γ. Πατούλης: « Στηρίζουμε έμπρακτα τον αθλητισμό και την ευζωία- Συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που

σχετίζονται με το περιβάλλον και την προστασία των δασών»

Θερμή ήταν η συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες ορεινού τρεξίματος Poikilo Rocky Mountain, που διοργανώθηκαν για 8 η συνεχή χρονιά και φέτος είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, ενώ την ευθύνη της συνδιοργάνωσης είχαν μαζί με την Περιφέρεια ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας και ο Δήμος Πετρούπολης. Το 8ο Poikilo Rocky Mountain είναι ένας γνήσιος αγώνας ορεινού τρεξίματος  με τρεις διαδρομές, 22,5km, 8km και 4km στα μονοπάτια του Ποικίλου Όρους.

Οι αθλητές ξεκίνησαν τη διαδρομή τους με αφετηρία το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης, όπου παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τους διαγωνιζόμενους για τη συμμετοχή και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία. Τις θερμές ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Αττικής για την ενεργό υποστήριξη του αγώνα εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Δρομικού Συλλόγου Οδυσσέας Δημήτρης Ζωναράς, επισημαίνοντας η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής δίνουν  ξεχωριστή δυναμική στη διοργάνωση και συμβάλλουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του αθλητισμού. Στη διοργάνωση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, όπως την εκφράζει το δρομικό και ποδηλατικό κίνημα, ιδίως όταν συνδυάζεται με τη βιωματική επαφή με το περιβάλλον, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας. Ειδικά στην παρούσα συγκυρία που οι καταστροφικές πυρκαγιές πλήγωσαν σε μεγάλο βαθμό τα δάση της Αττικής μας, το χρέος μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη σχετικά, με όχημα και τον αθλητισμό, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Σ΄αυτό το πλαίσιο δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω πως η Περιφέρεια σε συνεργασία με άλλους φορείς λαμβάνει πρωτοβουλίες για δενδροφυτεύσεις στην Αττική, γιατί τα δάση μας είναι η ίδια μας η ζωή.

Δράσεις όπως το Poikilo Rocky Mountain δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες να νιώσουν τη χαρά της άσκησης και παράλληλα να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στην προστασία των δασών της Αττικής μας, αυτών των πνευμόνων πρασίνου που δοκιμάστηκαν σκληρά αυτό το καλοκαίρι. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει και θα συνεχίσει να το πράττει με κάθε δυνατό τρόπο τον αθλητισμό, την ευζωία και την προστασία του περιβάλλοντος – στοιχεία που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές για της συμμετοχή τους αλλά και τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Δρομικού Συλλόγου Οδυσσέας Δημήτρης Ζωναρά για την άψογη διοργάνωση για 8 η χρονιά. Θα είμαστε στο πλευρό τους».