Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες, Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με αυτό τον τρόπο μαζί σας, και μάλιστα αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή,

κυρίως για να υπενθυμίσω κάποια πράγματα στους μεγαλύτερους και να ενημερώσω τους μικρότερους, αλλά και για να απαντήσω σε όσα μηδενιστικά γράφονται ή λέγονται τόσο για την τετραετία 2011 -2014 όσο και για αυτή που λήγει στις 31 Αυγούστου, όπου στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου μας βρίσκεται η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, χωρίς προφανώς να θέλω να μπω σε καμμια προσωπική αντιπαράθεση. Τον Οκτώβρη του 2010 με τιμήσατε με την ψήφο σας και μου αναθέσατε τη θέση του Δημάρχου της Πετρούπολης. Μια χρονική συγκυρία όπου ψηφίστηκε από τη βουλή το πρώτο μνημόνιο, που άρχισε να αλλάζει η ζωή όλων μας και που προφανώς δεν άφησε ανεπηρέαστη και την τοπική διοίκηση. Κάθε άλλο: η κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους μειώθηκε κατά 65% για τα λειτουργικά τους έξοδα και 70% για τα κάθε λογής τεχνικά έργα. Το πρώτο μου μέλημα ήταν η όσο το δυνατό ανακούφιση των οικογενειών της Πετρούπολης, τουλάχιστο στις οικονομικές «απαιτήσεις» του δήμου από αυτές. Άνάμεσα σε άλλα προβήκαμε: - Στη μείωση των δημοτικών τελών για πολύτεκνους – τρίτεκνους – μονογονεϊκές οικογένειες - Διατηρήσαμε αλλά δημιουργήσαμε και νέες δράσεις στους τομείς τόσο του Αθλητισμού όσο και του Πολιτισμού, μειώνοντας στο ελάχιστο τις οικονομικές συνδρομές όσων συμμετείχαν σε αυτές. - Αναζητήσαμε κάθε λογής χρηματοδότηση και άμεσα ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς – 1.000.000 ευρώ /έτος -, το οποίο μας εξασφάλισε τη λειτουργία τους, αλλά και ειδικευμένο προσωπικό (24 άτομα) το οποίο εργάζεται ΤΟ ΙΔΙΟ έως σήμερα με πλήρη δικαιώματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! - Ολοκληρώσαμε τον 1 ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ παιδικό σταθμό στην οδό Αναπαύσεως και ξεκινήσαμε διαδικασίες για τον 2 ο , ο οποίος με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. - Οργανώσαμε με τη βοήθεια της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο και σε συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς της πόλης το κοινωνικό φαρμακείο, τα οποία λειτουργούν έως και σήμερα στο κοινό πλαίσιο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας, στηρίζοντας εκατοντάδες συμπολίτες μας. Με προσωπική μου παρέμβαση στον τότε Προθυπουργό, εξασφαλίσαμε το ποσό του 1.100.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν νέες αίθουσες στο 3 ο – 6 ο Δημοτικό , που έως τότε λειτουργούσε διπλοβάρδια (!!!!) Μαζί με αυτό κατασκευάσαμε και το 18 ο νηπιαγωγείο. Παράλληλα, προστέθηκαν 4 αίθουσες στο 9 ο Δημοτικό και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε αυτό. Προχωρήσαμε στην ανάπλαση του γηπέδου «ΑΛΚΥΩΝ» με χρηματοδότηση από τον ΑΣΔΑ. Κατασκευάσαμε 2 γήπεδα 5χ5 στην περιοχή του πρ. λατομείου Γρηγορίου, ανακατασκευάσαμε εσωτερικά και εξωτερικά τη στέγη του Γυμναστηρίου «Νίκος Παξιμαδάς» και αυτές τις μέρες ανακατασκευάζεται το παρκέ αυτού. Ανακατασκευάσαμε εξωτερικά την οροφή του γυμναστηρίου του 1 ου Γυμνασίου, στο οποίο αθλούνται εκατοντάδες παιδιά καθημερινά. Καταφέραμε σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο

– μη ξεχνάμε ότι το 2012 ψηφίστηκε και το 2 ο μνημόνιο

– και κάναμε παρεμβάσεις:

- Αγοράσαμε δύο μεγάλους χώρους περίπου 1200 τ.μ ο καθένας , ο ένας κάτω από το Καμίνι – οδός Ολυμπίας - (στον οποίο έχει χωροθετηθεί το νέο Δημαρχείο )καθώς και το μισό οικόπεδο του πρώην κιν/φου «ΧΑΡΙΣ» στον οποίο έχει χωροθετηθεί να κατασκευαστεί νέος ΤΡΙΤΟΣ ιδιόκτητος παιδικός σταθμός.

- Ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΣΔΑ καταφέραμε και ξεμπλοκάραμε

– μετά από πολλά χρόνια – την ανάπλαση του Καμινιού και μέσω του ΑΣΔΑ, με τη βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, το έργο ξεκινάει μέσα στο καλοκαίρι.

- Εξυπηρετήσαμε και εξυπηρετούμε τα δάνεια που βρήκαμε κανονικά.

-Καταφέραμε μικρές παρεμβάσεις σε γειτονιές, ‘όπως στο χώρο πίσω από το θερινό κιν/φο «Πετρούπολις», το χώρο στάθμευσης στον Άγιο Δημήτριο, το χώρο Ελαιών και Θεσσαλίας κ.α - Δημιουργήσαμε υπαίθρια γυμναστήρια στο άλσος του Αγίου Δημητρίου, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας και στη Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν και άλλα. Στηρίξαμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα μεγάλα ζητήματα της Πετρούπολης, τόσο με τους αγώνες μας για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής, όσο και τη διατήρηση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους ενάντια σε κάθε μορφής καταπατητές λαμβάνοντας πρωτοβουλίες και παριστάμενοι σε κάθε δικαστική μάχη, πολλές φορές υποκαθιστώντας το δημόσιο, και είμαστε πεπεισμένοι ότι η λύση στο τεράστιο αυτό θέμα είναι αποκλειστικά και μόνο πολιτική. Φίλες και φίλοι, Την περίοδο 2011- 2014, με το σημερινό Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο μέλος της Διοίκησης, προχωρήσαμε και καταφέραμε πολλά, μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο (απαγόρευση προσλήψεων, μνημονιακές πολιτικές κλπ). Δε «γατζώθηκα» σε καμμιά καρέκλα, δεν «παντρευτήκα» καμμία εξουσία και δε θεωρήσα ότι θα είμαι σε αυτή τη θέση για πάντα, ώς ο μόνος επαΐοντας, ως ο μόνος σοφός της πόλης και βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις τη διάδοχη κατάσταση και αυτό με κάνει ιδιαιτέρως υπερήφανο.

Την πενταετία που πέρασε, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, ξεκίνησε

– ολοκλήρωσε και σχεδίασε έργα για το μέλλον της πόλης μας, όπως: - Διάνοιξη της οδού Ελαιών

- Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού σε κεντρικούς δρόμους (χρήση 580 σώματα led) με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων για τα ταμεία του δήμου

- Ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών, με πόρους από την Περιφέρεια Αττικής και το πράσινο ταμείο

- Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους, αλλα και σε δεκάδες άλλους μέσα στην πόλη, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων

- Κατασκευή δρόμων από μπετόν μήκους 5 χιλιομέτρων σε δρόμους με έντονη κλίση

- Ενεργειακή αναβάθμιση στα περισσότερα σχολεία της πόλης αλλά και στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ)

- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με αγωγούς και φρεάτια στην Κάτω Πετρούπολη, αλλά και κατασκευή τοιχίων σε οδούς που εφάπτονται στο Ποικίλο

- Ανάπλαση και αναβάθμιση του Δημοτικού Κοιμητηρίου κ.α.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο τις ικανότητες και το ήθος του σημερινού Δημάρχου Βαγγέλη Σίμου, σας καλώ να αγνοήσετε τις μηδενιστικές – απαξιωτικές κραυγές, αλλά και το φανερό και κυρίως τον συγκαλυμμένο αντικομμουνισμό και να στηρίξετε ακόμα μία φορά το ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΙΜΟ, για μια αγωνιστική δημοτική αρχή, σε μια πόλη με πρωταγωνιστές τους νέους, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά τους συνταξιούχους.

Φιλικά

Θωμάς Κοτσαμπάς

Πρ. Δήμαρχος Πετρούπολης