«Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

όπου σκοπό έχει να  ευαισθητοποιεί και να ενεργοποιεί τους πολίτες και τις κοινωνίες για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας»

Σε δήλωση της Προέδρου Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Περιστερίου, Μαίρης Τσιώτα - Μάρκου, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επισημαίνονται τα εξής: 

Η προστασία του περιβάλλοντος για να είναι αποτελεσματική απαιτεί την συμμετοχή όλων μας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης. Η προστασία της φύσης ξεκινά από τον καθέναν από εμάς κι από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε καθημερινά. Όλο και περισσότερο, κάθε απόφαση μας, ατομική ή μέσα στην οικογένεια μας, στην εργασία ή στο σχολείο μας έχει σημαντικό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον. Οι καθημερινές μας συνήθειες θα καθορίσουν πώς θα είναι ο πλανήτης στον οποίο ζούμε, αλλά και τι περιβάλλον θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Είναι λοιπόν στο χέρι μας, να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, ξεκινώντας από το να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Η υπόθεση της προστασίας, της αναβάθμισης και διατήρησης ενός περιβάλλοντος φιλικού για τη ζωή μας πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη, είναι υπόθεση όλων μας ανεξαιρέτως.