Πέρασαν σχεδόν δέκα ημέρες από το πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στη χώρα μας. Μεσολάβησε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας,

όπου κρατήθηκε μάλλον σκοπίμως χαμηλός ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, για να μη χαλάσει το τριήμερο του λαού. Με την επιστροφή στην καθημερινότητα, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε ραγδαία.

Στο Περιστέρι, το ένα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένο κρούσμα, αρχικά επέφερε το κλείσιμο πέντε σχολείων, προκειμένου να γίνει προληπτική απολύμανση, γιατί η δασκάλα που διαγνώσθηκε με Κορονοϊό, έκανε μάθημα σε πέντε παιδιά που πήγαιναν σ’ αυτά τα πέντε διαφορετικά σχολεία που έκλεισαν.

Αναρωτιέται κανείς, αυτά τα παιδιά, μέχρι να διαγνωσθεί θετική η δασκάλα τους στον ιό, (πέρασαν 14 ημέρες) με πόσα άλλα παιδιά δεν ήρθαν σε επαφή; Με πόσα παιδιά δεν έπαιξαν, δεν χαιρετήθηκαν, δεν αντάλλαξαν πράγματα; Ο Δήμος δεν θα έπρεπε να κάνει προληπτικά απολύμανση σε όλα τα σχολεία της πόλης από την πρώτη στιγμή; Δεν έχουν ακούσει ποτέ τη ρήση του Ιπποκράτη, «Κάλλιον το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν»;

Θα μου πείτε ότι είναι μεγάλο το κόστος για κάτι τέτοιο. Βεβαίως και είναι, και κανείς δεν αντιλέγει, αλλά μπρος στην υγεία των πολιτών, τι πάει να πει μεγάλο κόστος. Το να ξοδεύεται πακτωλός χρημάτων για μπαγλαμάδες, μπουζούκια και κλαρίνα, είναι λεφτά που πιάνουν τόπο και το να ξοδεύονται προληπτικά για την προστασία της ζωής των κατοίκων μιας πόλης, είναι λεφτά πεταμένα;

Άντε και ο δήμαρχος δεν πήρε μια τέτοια απόφαση γιατί ολιγώρησε ή σκέφτηκε σαν…λογιστής, με πνεύμα οικονομίας.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Κακλαμάνος, ο αντιδήμαρχος παιδείας κ Θεοδωράκος, δεν έχουν γνώμη σ’ αυτό το δήμο; Δεν σκέφτηκαν ούτε εκείνοι ότι έπρεπε να κάνουν απολύμανση σε όλα τα σχολεία της πόλης από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε κρούσμα στο Περιστέρι;

Όταν πρόκειται για φρού – φρου και αρώματα πρώτοι και καλύτεροι να ποζάρουν και να απλώσουν το χέρι για χαιρετούρες.

Εδώ που μιλάμε για τις ζωές των πολιτών, εκείνοι όλο το τριήμερο αμολούσαν αετό, την ώρα που άλλοι δήμοι, όπου δεν παρουσίασαν κανένα κρούσμα, όπως η Γλυφάδα, το Ίλιον και τα Άνω Λιόσια, έκαναν από την πρώτη στιγμή απολύμανση σε όλα τα σχολεία της πόλης τους.

Στο Περιστέρι ο κύριος Παχατουρίδης περί άλλων τύρβαζε και φαίνεται δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με το τόσο σοβαρό θέμα του Κορονοϊού που χτύπησε την πόλη του Περιστερίου.

Σ’ αυτό το δήμο φαίνεται πως όλες οι δράσεις τους, εξαντλούνται μόνο σε δράσεις φιγούρας και εντυπωσιασμού και για πράγματα ουσίας δεν δίνουν δεκάρα ή ασχολούνται με αυτά μετά εορτής, γιατί μετά εορτής είναι η απολύμανση που αποφασίστηκε να γίνει τόσες μέρες μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην πόλη κι αφού τα παιδιά έχουν μπει εδώ και τόσες μέρες στα σχολεία που μπορεί να έχουν μολυνθεί.