50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

50 χρόνια μετά τη εξέγερση του Νοέμβρη το Πολυτεχνείο ΖΕΙ για να μας υπενθυμίζει τους αγώνες του χθες και να εμπνέει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Κοινωνική Απελευθέρωση.

50 χρόνια μετά τον Νοέμβρη του 73 έχουμε την πιο σκληρή, επικίνδυνη και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Μια κυβέρνηση που:

- Εξαθλιώνει το λαό με την ακρίβεια, τις συνεχείς ανατιμήσεις, τους χαμηλούς μισθούς, την υποαποσχόληση, και τις συντάξεις πείνας.

- Βάζει στο στόχαστρο τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα με την απαγόρευση των διαδηλώσεων των περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος,  την κατασκευή ενός παρακρατικού συστήματος υποκλοπών και παρακολουθήσεων, καλύπτει την  εγκληματική  δράση των νεοφασιστικών ομάδων.

- Περιορίζει κοινωνικές κατακτήσεις βάζοντας στο στόχαστρο το δημόσιο σύστημα υγείας, παιδείας και ασφάλισης ενώ την ίδια ώρα απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς και ξεπουλά την δημόσια περιουσία και τις δημόσιες επιχειρήσεις.

- Παρακολουθεί την καταστροφή του περιβάλλοντος με την απουσία πολιτικής για την προστασία των δασών, την προστασία του δημόσιου χώρου, τις εκποιήσεις δημόσιων εκτάσεων λειτουργώντας ως ντίλερ των μεγάλων εργολαβικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

- Επιτίθεται στα δικαιώματα της νεολαίας με την ελάχιστη βάση του 10, την προσπάθεια να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις διαγραφές φοιτητών, την επιχείρηση για αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

- Εμπλέκει τη χώρα μας στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ με παροχή διευκολύνσεων μέσω των αμερικάνικων βάσεων των στρατιωτικών και πολιτικών υποδομών της χώρας, την πρόσφατη προκλητική επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, την ντροπιαστική αποχή από την ψήφιση στον ΟΗΕ ψηφίσματος για κατάπαυση του πυρός.

Ο φετινός εορτασμός και η διαδήλωση για το Πολυτεχνείο πρέπει να δώσουν ένα βροντερό μήνυμα ότι 50 χρόνια μετά, ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, δουλειά, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση συνεχίζεται και ο λαός μπορεί να  ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και τις πολιτικές της φτώχειας, της καταστολής  της καταστροφής του περιβάλλοντος, της εμπλοκής στους  πολεμικούς σχεδιασμούς των Αμερικανονατοϊκών, της στήριξης στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ .

Τα συνθήματα στις πύλες του Πολυτεχνείου για να φύγουν οι βάσεις και οι Αμερικανοί, δίνουν πνοή στον αγώνα ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τις βάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Για την ενωτική πάλη ενάντια στην πολεμική απειλή, την πρόθυμη εμπλοκή στα σχέδια του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού, την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, και τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού  και στις απάνθρωπες κυρώσεις που είναι σε βάρος των λαών.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού να αποχτήσει  πατρίδα την ώρα που το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ, με την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος απαρτχάιντ στερεί την ελευθερία και τα δικαιώματα από το λαό της Παλαιστίνης.

Η εξέγερση του Νοέμβρη δείχνει το δρόμο για μια ενωτική απάντηση όλου του λαού, για την συσπείρωση και συνεργασία όλων των αγωνιστικών - αριστερών δυνάμεων που θα αμφισβητήσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής ένωσης και θα αγωνιστούν ενάντια στους αμερικανονατοϊκους σχεδιασμούς 

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου  καλεί τους φίλους της και όλο τον Περιστεριώτικο λαό να πάρουν μαζικά μέρος στη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση προς την αμερικανική πρεσβεία στις 17/11 δηλώνοντας ότι ο αγώνας για Ψωμί – Παιδεία -Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία – Κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ