Το επισφράγισμα του επιτυχημένου Έργου «Οριζόντιες Υπηρεσίες Στήριξης

και Διάχυσης της Επιχειρηματικότητας στη Δυτική Αθήνα», που ανέπτυξε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, αποτέλεσε η συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας GITEX 2023 στο Ντουμπάι από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον κλάδο της τεχνολογίας και αναμφισβήτητα η σημαντικότερη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum,Ηγεμόνα του Dubai και Πρωθυπουργό των ΗΑΕ.

Η Έκθεση προσέλκυσε 6.000 εκθέτες (+20% σε σχέση με πέρυσι) και 180.000 επισκέπτες. Το υψηλό ενδιαφέρον οδήγησε τους διοργανωτές να «διασπάσουν» την Έκθεση σε 2 χώρους, με την Expand North Star, που εξειδικεύεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις να φιλοξενείται για πρώτη φορά στο Dubai Harbour.

H Gitex Global και η Expand North Star κάλυψαν μια συνδυασμένη έκταση 250.000 τ.μ., αυξημένη κατά 40%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες καινοτομίες και τάσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, το cloud, το Web 3.0, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την κλιματική τεχνολογία, την αστικοποίηση κ.ά.

Η οργάνωση και συμμετοχή του ΑΣΔΑ στη GITEX 2023 ήταν στρατηγικά σημαντική για τα επιχειρηματικά δεδομένα της Δυτικής Αθήνας –και όχι μόνο-,καταδεικνύοντας τη διορατικότητα των στελεχών του ΑΣΔΑ να επιλέγουν τους βέλτιστους τρόπους εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στο Έργο.
Η επιτυχία της επιχειρηματικής αποστολής, στηρίχθηκε στην άρτια οργάνωση που παρείχε ο ΑΣΔΑ και στην κατάλληλη προετοιμασία των επιχειρήσεων και τη δικτύωση τους με φορείς, συνδέσμους, οργανισμούς ,start up, ακαδημαϊκούς οργανισμούς και επενδυτές.

Σημειώνεται ότι οι 21 ελληνικές επιχειρήσεις από τη Δυτική Αθήνα, αντιπροσώπευαν κλάδους όπως: 3D Printing, Digital Marketing, Web Development, Λογισμικού Εκπαίδευσης και Α1. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δικτύωσης του ΑΣΔΑ στη GITEX 2023 είναι το γεγονός ότι η ελληνική επιχειρηματική αποστολή υποδέχθηκε πάνω από επτακόσιους επισκέπτες στο περίπτερο του, όπου ενημερώθηκαν για την ταυτότητα και τις δράσεις του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, ενώ, παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων που τους ενδιέφεραν. Μάλιστα οι συναντήσεις έγιναν με εμπορικούς επισκέπτες από χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν, η Κίνα, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του ΑΣΔΑ επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Δημήτρης Θωμόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας, το έργο «Οριζόντιες Υπηρεσίες Στήριξης και Διάχυσης της Επιχειρηματικότητας στη Δυτική Αθήνα» και τις υπηρεσίες του.

Ανδρέας Α. Παχατουρίδης
Δήμαρχος Περιστερίου