Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου επισκέφθηκε το Δήμο Αγίας Βαρβάρας την Πέμπτη 10/10/2019,

για μία πρώτη συνάντηση εργασίας με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο.

Θέμα της συζήτησης ήταν η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ», το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό των παρεμβάσεων 1.697.524,82€ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) .

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του για την ολοκλήρωση του έργου και υποσχέθηκε ότι για τον σκοπό αυτόν, τόσο ο ίδιος όσο και το Επιμελητήριο, θα παράσχουν κάθε δυνατή υποστήριξη στο δήμο και στους επαγγελματίες της πόλης. «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, θα σταθεί δίπλα στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Κάθε δράση που γίνεται με στόχο την ενίσχυση του επιχειρείν, βοηθά στην ανάκαμψη της οικονομίας μας. Ειδικά για το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, με τον οποίο με δένουν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί καθώς πρόκειται για την περιοχή που μεγάλωσα, η δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου μπορεί να βοηθήσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας, προς όφελος κατοίκων και επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας.

Ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, ανέφερε ότι ο Δήμος προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες παρεμβάσεις, ώστε το εμπορικό κέντρο να είναι υπόδειγμα «έξυπνης πόλης» και κάτοικοι και επισκέπτες να απολαμβάνουν παροχές και υπηρεσίες, αντίστοιχες με εκείνες άλλων, σημαντικών, Ευρωπαϊκών πόλεων (υπηρεσίες διαδικτύου, συγκοινωνίες κ.λπ.).

«Το εμβληματικό κέντρο της πόλης μας, το δικό μας τοπόσημο, το οποίο ως πολυλειτουργικός πόλος συγκεντρώνει την εμπορική, διοικητική, κοινωνική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, καθόσον σε αυτό βρίσκονται το δημαρχείο, ο καθεδρικός ναός και ο σταθμός metro, πλέον, με την υλοποίηση του έργου «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – επιχειρηματικότητα 2014-2020», με την πολύτιμη συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, θα αναδειχθεί σε εμπορική αγορά υποδειγματικού ύφους, αισθητικής και πρότυπων ψηφιακών, καινοτομικών εφαρμογών», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμαρχος κ. Λ. Μίχος.

Στην συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου και του Επιμελητηρίου, συζητήθηκαν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις του δήμου στον δημόσιο χώρο και του Επιμελητηρίου για την ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής, την προβολή και προώθηση της Εμπορικής Περιοχής και την διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή της.

Επίσης εκφράστηκε η βούληση για συνεργασία και σε άλλες κοινές δράσεις όπως σεμινάρια για τεχνικούς ασφαλείας, για υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, για προσαρμογή εργαζομένων και εργοδοτών καθώς και για γενικότερες αναπτυξιακές δράσεις.