Γέμισε ασφυκτικά το «Γιάννης Ρίτσος»! Tην Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 5.30 μμ, ο Λάμπρος Μίχος, πρώην Δήμαρχος και πρώην βουλευτής, επικεφαλής της Παράταξης

«ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ», έκανε την πρώτη του μεγάλη συγκέντρωση στο «Γιάννης Ρίτσος» μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα, με πλήθος κόσμου να τον χειροκροτεί θερμά και να εκφράζει, στοργικά, τον ενθουσιασμό του για την απόφασή του να επανέλθει στο Δημαρχιακό αξίωμα. Συγκινημένος από αυτές τις εκδηλώσεις αγάπης , ο Λάμπρος Μίχος μίλησε εφ’ όλης της ύλης με τον γνωστό, άμεσο, χειμαρρώδη, γλαφυρό λόγο του, ξεκινώντας με μια νοσταλγική αναδρομή όλων των έργων και δομών που, επί θητείας του, υλοποιήθηκαν έως τις απώλειες που έχει υποστεί η πόλη της Αγίας Βαρβάρας, μέχρι σήμερα, επί δημαρχίας Καπλάνη. Μίλησε για όλα, από τα μικρά έως τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, το γήπεδο, το ΠΑΝΘΕΟΝ, τη ΒΙΟΧΡΩΜ, το θέατρο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ, τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των κατοίκων, την καθαριότητα, την ασφάλεια, τα σχολεία, τις παιδικές χαρές, τις υπηρεσίες υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους λόγους που τον υποχρέωσαν να πάρει την απόφαση της υποψηφιότητάς του, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πλήρης, έχω ζήσει τίτλους κι αξιώματα και τα έχω χορτάσει. Όμως, δεν μπορώ να κάθομαι και να παρακολουθώ την καταστροφή όλων αυτών για τα οποία έχουμε ιδρώσει να φτιάξουμε, έχουμε τρέξει, έχουμε λιώσει παπούτσια».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε όσα, υπονομευτικά, του προσάπτονται σχετικά με τις προθέσεις της υποψηφιότητάς του, δίνοντας αποστομωτικές απαντήσεις και καταλήγοντας, είπε: «Δύο κυρίες αγάπησα, πλην της οικογενείας μου, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πόλη μου, την Αγία Βαρβάρα, και θα πάμε μαζί ως το τέλος!». Γι’ αυτό και ζήτησε ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή, τονίζοντας ότι το σύνθημα «Νίκη από την πρώτη Κυριακή» δεν είναι εγωιστική επιθυμία αλλά επιτακτική ανάγκη για να διοικηθεί ο Δήμος, καθώς λόγω του νέου εκλογικού νόμου, της απλής αναλογικής, στην περίπτωση που ένας Δήμαρχος δεν έχει ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αδύναμος και επειδή είναι αιχμάλωτος των αντιπολιτευτικών δυνάμεων, δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Έτσι εγκυμονεί ο κίνδυνος να περάσει μια τετραετία χωρίς να γίνει κανένα έργο. Η εκδήλωση έληξε με την παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του και με την υπόσχεση ότι όλοι μαζί, ο κόσμος και ο συνδυασμός, θα κάνουν μια ισχυρή παράταξη που με δημοκρατικές διαδικασίες θα αποφασίζουν για όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της πόλης.