Το μεσημέρι της Δευτέρας (28.12) επικράτησε πανικός στην Αγία Βαρβάρα. Ένας άνδρας ένοπλος ταμπουρώθηκε σε σπίτι, αφού πρώτα όπως

αναφέρουν οι πληροφορίες είχε πυροβολήσει κατά διερχόμενου αυτοκινήτου. Το επεισόδιο έγινε στην οδό Μακρυγιάννη κι αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία έτσι ώστε να αναλάβει την επίλυση του ζητήματος, καθώς ο άνδρας κλείστηκε σε ένα σπίτι, έχοντας οπλισμό, και ήταν άγνωστες οι προθέσεις του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι κάτοικοι και να περιμένουν την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για να λυθεί το ζήτημα.

Η περιοχή άμεσα αποκλείστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν και άνδρες της ΕΚΑΜ αλλά και ειδικός διαπραγματευτής. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που δέχθηκε τα πυρά, από τους πυροβολισμούς τρομοκρατήθηκε και είχε προσκρούσει σε άλλα διερχόμενα αυτοκίνητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο οδηγός του οχήματος είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Λίγη ώρα αργότερα, τα ΕΚΑΜ εκτέλεσαν το σχέδιο που είχαν εκπονήσει, κάνοντας έφοδο στο σπίτι όπου είχε ταμπουρωθεί ο οπλισμένος άνδρας. Με συντονισμένες ενέργειες προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν, για να βάλουν τέλος στην περιπέτεια που αναστάτωσε μια ολόκληρη περιοχή.

Ο άνδρας, ωστόσο, δεν εντοπίστηκε στον χώρο και έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της αναζήτησής του από τις αρχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατάφερε να διαφύγει από την πίσω πλευρά του σπιτιού όπου είχε κλειστεί, με αποτέλεσμα το θρίλερ που ξεκίνησε λίγη ώρα μετά τις 14:00 στην Αγία Βαρβάρα να συνεχίζεται...