Στις εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής τίθεται επιτακτικά ένα πραγματικό δίλημμα: Το εάν η χώρα και η κοινωνία θα συνεχίσουν να πορεύονται σε μια πορεία ανάκαμψης

από τη βαριά κρίση, ή ένα θα γυρίσουμε πίσω στο παρελθόν, με οδηγούς αυτούς που προκάλεσαν την καταστροφή. Είναι γεγονός πως κάτω από το βάρος των μεγάλων υποχρεώσεων, που ως κυβέρνηση ολοκληρώσαμε, αφήσαμε ελεύθερο έδαφος. Αφήσαμε κενό, πάνω στο οποίο βρήκαν την ευκαιρία οι ένοχοι της καταστροφής να οργανώσουν όχι απλά την απολογία τους -όπως θα έπρεπε- αλλά την εξιλέωσή τους με ψέματα.

Τώρα, με το μεγάλο προγραμματικό προεκλογικό άνοιγμα που κάνουμε καλύπτουμε αυτό το κενό. Δεν μπορεί η όποια δυσαρέσκεια να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφή. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες να συγκρίνουν προγράμματα, να συγκρίνουν πολιτικές, να δουν την απειλή που έρχεται, να πάρουν δυνάμεις από το θετικό έργο που συντελέστηκε και να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια που τώρα πλέον δίνει καρπούς. Κυρίως πρέπει να κρίνουν συγκρίνοντας το τότε και το σήμερα, εκείνους και εμάς. Να δουν πώς ξεκινήσαμε, πού πήγαμε και πού θέλουμε να πάμε.

Ο Δυτικός Τομέας της Β’ Αθήνας, οι λαϊκές δηλαδή συνοικίες που εκτείνονται πέρα από τη δυτική όχθη του Κηφισού ποταμού, είναι η κοιτίδα του Λεκανοπεδίου. Εδώ ξαπόστασε, εδώ ήταν ο πρώτος σταθμός της μεγάλης εσωτερικής μετανάστευσης τις μεταπολεμικές δεκαετίες . Από εδώ ξεκίνησε η πληθυσμιακή μεγέθυνση της Πρωτεύουσας. Είναι ο τόπος, η μεγάλη αγκαλιά που συνυπάρχουν λαϊκά στρώματα όλων των οικονομικών επιπέδων, εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι επιστήμονες, μικροί επιχειρηματίες. Οι άνθρωποι αυτοί βίωσαν την οικονομική κρίση με τρόπο βίαιο και πολύ επιθετικό αλλά στάθηκαν όρθιοι και παλεύουν για την επόμενη μέρα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν άμεση σχέση με τη βελτίωση της ζωής τους, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσοι και σε επίπεδο ποιότητας ζωής που ορίζεται από το περιβάλλον. Αυτές είναι οι δύο βασικές συνιστώσες που αγωνιζόμαστε να αποκτήσουν μια νέα δυναμική. Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τις αναζητήσεις των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, γιατί ζούμε ανάμεσά τους και είμαστε κάποιοι από αυτούς. Μαθαίνουμε λοιπόν από τα λάθη μας και συνεχίζουμε.

Συνεχίζουμε, γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε. Έγινε μια καλή αρχή κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και πρέπει να δοθεί συνέχεια. Τώρα αποφασίζουμε για τις ζωές μας. Τώρα προχωράμε!