«Λουκέτο» Λάμπρου Μίχου σε «Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο» και «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Πολλοί Δήμοι λένε ναι και προχωρούν στη δημιουργία «Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου» (ΔΕΑΠ) με πρόσφατους τις τελευταίες μέρες, τον Δήμο Άγιων Αναργύρων- Καματερού και τον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. Εν αντιθέσει με την Αγία Βαρβάρα, που ενώ επί Δημαρχίας Γιώργου Καπλάνη ιδρύθηκε «Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο» το οποίο λειτουργούσε με μεγάλη επιτυχία αφού αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες δημότες, ο νυν Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος από ότι πληροφορηθήκαμε το σταμάτησε, κοινώς του έβαλε «λουκέτο».

Ίσως δεν άντεχε στη σκέψη ότι ήταν ένας επιτυχημένος θεσμός πολιτισμού και παιδείας, ένας φορέας διά βίου μάθησης με την «σφραγίδα» του Γιώργου Καπλάνη, εντελώς δωρεάν, για όλους τους Δημότες, αλλά και για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, «λουκέτο» μπήκε και στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου. Ένα «Κοινωνικό Φροντιστήριο» που πρόσφερε λύση σε μαθητές, αφού οι οικογένειες τους, αδυνατούσαν να πληρώσουν ιδιωτικά φροντιστήρια.

Μάλλον, τα θέματα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και η πρόσκληση στη πίτα της Τοπικής του ΚΙΝΑΛ, ίσως έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρων για τον Δήμαρχο, από ότι έχει η δωρεάν επιμόρφωση των Δημοτών και η δωρεάν βοήθεια στους μαθητές, που δεν έχουν να πληρώσουν φροντιστήρια...