Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και τα όσα καταμαρτυρεί στη Δημοτική Αρχή, για πρακτικές και συμπεριφορές,

που λαμβάνουν χώρα στους εργασιακούς χώρους, προκάλεσε τον εκνευρισμό και τον θυμό του κ. Μίχου και τον οδήγησαν στην ευθεία εκτόξευση απειλής περί σύγκρουσης με τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι καταλογίζουν διακρίσεις, απειλές, εμφυλιοπολεμικό κλίμα, τρομοκρατία, φόβο, αλλά και ευνοιοκρατία, αναξιοκρατία, προώθηση των ημετέρων και παραγκωνισμό των μη αρεστών.
Αποδέκτης τέτοιων καταγγελιών από μεμονωμένους εργαζόμενους είναι και η παράταξή μας.
Ο κ. Μίχος, αντί να κάνει την αυτοκριτική του, να αποκαταστήσει και να καλλιεργήσει κλίμα ενότητας και σύμπνοιας ανάμεσα στους εργαζόμενους, εκδίδει ανακοίνωση με την οποία τους αποδίδει ευθύνες για όλα τα κακά του Δήμου, για τους απλήρωτους εργαζόμενους, για τις προμήθειες, για τα ετοιμόρροπα αυτοκίνητα, ακόμη και για τις ανεξόφλητες οφειλές και τα ελλείμματα.
Ξεχνά ότι οι εργαζόμενοι δεν διοικούν. Παρέχουν τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με τις οδηγίες, τις εντολές και τις πολιτικές της Δημοτικής Αρχής, στα πλαίσια την νομοθεσίας.
Κανένας εργαζόμενος δεν θέλει τις συγκρούσεις στον εργασιακό χώρο.
Κανείς όμως δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να αντιστέκεται σε πρακτικές και συμπεριφορές που θίγουν την αξιοπρέπειά του και να αντιτίθεται σε αποφάσεις που θίγουν τα δικαιώματά του, αντίκεινται στο νόμο και του δημιουργούν πρόβλημα στη ζωή του.
Κανείς δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να διεκδικεί τα δικαιώματά του και να παλεύει για την καλυτέρευση των όρων ζωής του.
Προς αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι δεν θα είναι μόνοι τους. Εμείς θα είμαστε συμπαραστάτες. Μαζί τους. Οι απειλές δε θα περάσουν.
 

Για τον συνδυασμό «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»
Μιχάλης Γιάγκας, 

Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού.