Η «πρωτοφανής» ενέργεια του δημάρχου Λάμπρου Μίχου να αποστείλει εξώδικα , Μεγάλη Τετάρτη,

κατά τριών συμπολιτών μας (Καπλάνη, Παπαδάκου, Παπαθανασάκη) δείχνει την πολιτική αντίληψη που κυριαρχεί στην δημοτική αρχή της πόλης μας. Δεν σεβάστηκαν ούτε τις Άγιες Μέρες, μπροστά στη προσπάθειά τους να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία σε όσους τολμούν να διατυπώσουν γνώμη και να τους αμφισβητήσουν. Επιχειρούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν κάθε φωνή αντίθετη με τη δική τους. Να λογοκρίνουν κάθε λόγο, γραπτό ή προφορικό. Να ελέγξουν κάθε μέσο ενημέρωσης. Να επιβάλλουν τον σκοταδισμό. Αντέχουν μόνο τους κόλακες, τους χειροκροτητές και τους γυμνοσάλιαγκες.

Όποιος πολίτης εκφράζει αντίθετη γνώμη, όποιος διαμαρτύρεται, πρέπει να προπηλακίζεται, να υβρίζεται, να θεωρείται υπονομευτής και να προσβάλλεται από τους υποστηρικτές της δημοτικής αρχής. Θέλουν, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σαν αυτό που εκδίδει ο αδελφός αντιδημάρχου. Να τους εξυμνεί και να τους λιβανίζει από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί. Να γράφει μόνο γι’ αυτούς και να εξαφανίζει κάθε άλλο πρόσωπο ή πρόταση. Θέλουν να μετατρέψουν κάθε φωνή πληροφόρησης σαν την ιστοσελίδα του Δήμου. Να αναφέρεται μόνο σ’ αυτούς.

Δεν αντέχουν την αντίθετη άποψη!!! Δεν υπάρχει γι αυτούς, άλλη άποψη!!! Στο στόχαστρο βρέθηκε, για άλλη μια φορά, ο διαχειριστής της μεγαλύτερης διαδικτυακής ομάδας της πόλης μας «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΆΡΑ OFFICIAL GROUP» κος Παπαθανασάκης. Της διαδικτυακής ομάδας που φιλοξενούνται όλες οι ανακοινώσεις, όλες οι απόψεις και τα σχόλια, χωρίς λογοκρισία. Αυτό δεν αρέσει. Αυτή η ολόπλευρη και αντικειμενική πληροφόρησης πρέπει να πάψει να υπάρχει. Την πρώτη φορά απειλήθηκε με απόλυση από την εργασία με αστεία δικαιολογία.

Τώρα απειλείται με εξώδικο και δικαστήρια γιατί δεν λογόκρινε σχόλιο και δεν έκανε ΔΉΛΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΎΝΗΣ.

Την ίδια αντιμετώπιση έχει και η κα Μαρία Παπαδάκου για σχόλιό της. Το μήνυμα που στέλνεται είναι σαφές: Κάθε πολίτης που κρίνει την πολιτική της δημοτικής αρχής θα αντιμετωπίσει την απειλή εξωδίκου και δικαστικών περιπετειών. Κάθε εκδότης ή διαχειριστής διαδικτυακής σελίδας η ομάδας θα απειλείται αν δεν γράφει ότι θέλει η δημοτική αρχή και δεν είναι πλήρως υποταγμένος σ’ αυτή. Κάθε πολίτης που απλώς κάνει like, θα αντιμετωπίζει τις ίδιες συνέπειες με αυτόν που έκανε το σχόλιο, έγραψε ένα κείμενο ή ανέβασε μια φωτογραφία που δεν αρέσει. Ευθείες είναι οι απειλές.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ΕΝΆΝΤΙΑ Σ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΑΝΤΊΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΎΝ.

Εμείς, «Η ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» θα παλέψουμε για το δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα. Οι ύβρεις, οι συκοφαντίες και οι απειλές είναι κατάλοιπα άλλων περιόδων και δεν θα υποκύψουμε σ’ αυτές της πρακτικές.