Η επιστολή του Επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» Μιχάλης Γιάγκα όπου δηλώνει ξεκάθαρα, ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών στηρίζει τον νυν Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας,

Γιώργο Καπλάνη.

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες δημότες της πόλης μας που στις εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου προτίμησαν το συνδυασμό μας και μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Το ποσοστό που λάβαμε όμως, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους μας. Μας λυπεί το γεγονός ότι ο προγραμματικός και τεκμηριωμένος λόγος μας δεν βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία.

Η λύπη όμως δεν μας καταβάλει. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο ήθος, το καθαρό λόγο, με περισσότερη δύναμη και με σκοπό να διευρύνουμε την επιρροή μας και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών.
Την Κυριακή ο λαός επέλεξε να μην δώσει σε καμία παράταξη τη δυνατότητα να διοικήσει την πόλη μόνη της και επέβαλε ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις.
Αποφάσισε όμως, να διοικηθεί από το ένα από τα δύο πρόσωπα που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου τα τελευταία 25 χρόνια και τον οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Σεβόμαστε την απόφαση.
Έχουμε ασκήσει αυστηρή κριτική και στους δύο υποψήφιους Δημάρχους.
Η Δημοκρατία όμως απαιτεί λύσεις και μας θέτει προ των ευθυνών μας.
Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα με ποιόν από τους δύο, μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης και των κατοίκων.
Μίχο ή Καπλάνη. Χωρίς παζάρια και χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Ο κ. Μίχος με την αλαζονεία, τις αυταρχικές συμπεριφορές, το διχαστικό λόγο και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς δεν αφήνει περιθώρια συνεννόησης. Εξ άλλου, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, απαιτούσε την απόλυτη πλειοψηφία, την οποία ο λαός δεν του έδωσε, για να μην είναι έρμαιο «στους εκβιασμούς κάθε απίθανου τύπου», όπως έλεγε. Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Μίχος τους Δημοτικούς συμβούλους που επέλεξε ο λαός.
Απαιτείται και μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτόν, που μπορεί τουλάχιστον να «ανεχθεί» τη συνεργασία.
Αυτός στην παρούσα κατάσταση είναι ο κ. Καπλάνης.
Σ’ αυτή τη θέση κατέληξε, μετά από διαβούλευση, ο συνδυασμός «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ».
Μιχάλης Γιάγκας.
Επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»