Ο δήμαρχος της πόλης μας, κ. Μίχος, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του και από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού

συμβουλίου έδειξε ότι έχει δυσανεξία στην αντίθετη άποψη. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, φαίνεται ότι όχι μόνο συνεχίζει την ίδια πορεία, αλλά έχει μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Με διώξεις, διαπομπεύσεις και μηνύσεις εναντίον όλων όσοι τολμούν να διατυπώσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ο ίδιος πιστεύει, ελπίζει ότι θα εμποδίσει τη διάδοση της αλήθειας και θα καταφέρει να ακούγεται μόνο η δική του φωνή. Με την πρόσφατη, όμως, απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία ο ίδιος είναι πρόεδρος, για έγκριση των δικαστικών εξόδων για μηνύσεις σε 5 πρώην και νυν εργαζομένους του δήμου, 2 δικηγόρους, καθώς και τον επικεφαλής της παράταξής μας, Γ. Καπλάνη, επειδή τόλμησαν -για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικό τρόπο ο καθένας- να τον αμφισβητήσουν, δείχνει ότι ο κος Μίχος έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:

- Θα αντισταθούμε στην προσπάθεια ποινικοποίησης της αντίθετης άποψης.

- Θα σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους και θα είμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα τρομοκράτησής τους.

- Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της δυνατότητας άσκησης κριτικής εκ μέρους όλων των πολιτών.

Κανείς και πολύ περισσότερο ο δήμαρχος δεν είναι στο απυρόβλητο. Να θυμίσουμε, τέλος, στον κ. Μίχο ότι τα χρήματα του δήμου προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών και όχι για κάλυψη των εξόδων που προκύπτουν από τις δικαστικές εμμονές του. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν σταματάμε τον αγώνα μας για μία πόλη που μας αξίζει.