Η πρωτοφανής ενέργεια της Δημοτικής αρχής Μίχου να προχωρήσει μέσα σε συνθήκες πανδημίας σε διακοπή της απασχόλησης δύο

εργαζόμενων, που αμείβονται με 550 ευρώ από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ., δείχνει την ανάλγητη συμπεριφορά της. Είναι τόση η πρεμούρα τους που δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα!! Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κληθεί σε ακρόαση, πριν γίνει οποιαδήποτε βλαπτική ενέργεια εις βάρος του. Ο δήμαρχος όμως έσπευσε να κοινοποιήσει στον ΟΑΕΔ, έγγραφο - έκθεση για τη διακοπή της απασχόλησης, ταυτόχρονα με την κοινοποίησή του στους εργαζόμενους.

Θέτει μάλιστα προθεσμία τρείς (3) μέρες για να καταθέσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους, χωρίς όμως να τους γνωστοποιήσουν τις αναφορές του «αντιδημάρχου» Πουλάκη και της επόπτριας δημόσιας υγείας, που απασχολείται επίσης στο Δήμο με διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, λόγω COVID-19. Συνέταξαν ένα γενικόλογο έγγραφο περί «μη εφαρμογής των μέτρων ατομικής προστασίας», χωρίς αναφορά σε πραγματικά περιστατικά. Ποιό είναι το ακριβές παράπτωμα; Πότε, Πού, Πώς έγινε; Ποιός κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν εξηγήσεις; Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη δημοτική αρχή Μίχου. Η μεθοδευμένη δίωξη φαίνεται από το ίδιο το έγγραφο του δημάρχου.

Επικαλείται την από 18-2-2021 αναφορά του «αντιδημάρχου» Πουλάκη. Ο κ. Πουλάκης, δεν έχει προσωπική άποψη και επικαλείται τις «επανειλημμένες υποδείξεις» της επόπτριας δημόσιας υγείας. Η επόπτρια υγείας όμως καταθέτει τη δική της αναφορά, εκ των υστέρων, στις 23/2/2021 !!!!

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δοθούν στη δημοσιότητα οι αναφορές. Περιμένουμε να διαψευστούμε. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Είναι σαφές ότι ο μόνος λόγος της δίωξης είναι ο πειθαναγκασμός, η εκδικητικότητα, ο εκφοβισμός και η υποταγή. Παλαιές, Παλαιοκομματικές αντιλήψεις που δεν δείχνουν κανένα σεβασμό στον άνθρωπο.

Είναι τυχαίο ότι ο ένας από τους εργαζόμενους είναι διαχειριστής της μεγαλύτερης διαδικτυακής ομάδας της πόλης; Μήπως αυτός είναι τελικά ο σκοπός; Να ελέγξουν και αυτή την ομάδα και να τη μετατρέψουν σε ένα ακόμη «λιβανιστήρι» όπως και τις άλλες διαδικτυακές κλειστές ομάδες τους για να παρέχουν μονομερή και ελεγχόμενη πληροφόρηση και να κρύβουν την αλήθεια;