Σήμερα το πρωί έγινα αποδέκτης διαμαρτυριών κατοίκων που διαμένουν γύρω από το εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ, στο χώρο της Αποστολικής Διακονίας,

απέναντι ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα όπου φοιτούν 1.500 παιδιά. Είναι ο χώρος από όπου έβγαιναν προϊόντα εκσκαφής (μπάζα) των υπόγειων σηράγγων, όταν λειτουργούσε ο Μετροπόντικας και που συνεχίζουν να βγαίνουν και τώρα παρ’ όλο που ολοκλήρωσε το έργο του ο Μετροπόντικας. Διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι, όχι μόνο γιατί συνεχίζουν και σήμερα να βγαίνουν από κει τα μπάζα, αλλά και γιατί τώρα λειτουργεί σπαστήρας που μετατρέπει τα μπάζα σε αμμοχάλικο (αδρανή υλικά οδοποιίας, δηλαδή εκμεταλλεύσιμα) με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής και ανυπόφορος θόρυβος αλλά και σκόνη με πολλά αιωρούμενα σωματίδια. Επισκέφτηκα το χώρο από όπου είναι τραβηγμένες οι φωτογραφίες που έχω αναρτήσει.

Έφερα στη μνήμη μου τα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Μίχος, που, ως φαίνεται, ξέχασε τώρα. Αναρωτήθηκα. Γιατί συνεχίζεται η εξαγωγή των μπαζών από την Αγία Βαρβάρα, όταν μάλιστα ο Μετροπόντικας έχει ολοκληρώσει το έργο του; Γιατί δεν παρεμβαίνει ο κ. Μίχος να κάνει όσα έλεγε προεκλογικά; Να επιλύσει δηλαδή τα όποια προβλήματα για να επιταχυνθεί η αποπεράτωση του ΜΕΤΡΟ και να δοθεί στην κυκλοφορία γρηγορότερα; Διότι, όπως διακήρυττε: «Όσο η Δημοτική Αρχή προκλητικά αδρανεί τότε τα μπάζα θα βγαίνουν από την Αγία Βαρβάρα και η τρύπα θα χάσκει στο κέντρο της πόλης. Κρίμα» Τώρα, «η αδιάκοπη κίνηση των φορτηγών απέναντι από την είσοδο πέντε σχολείων της πόλης μας που υποχρεώνει άδικα – αντισυμβατικά και παράνομα, τους μαθητές μας να φοιτούν μέσα στο καυσαέριο, στον κίνδυνο, στο θόρυβο, στη σκόνη και τις λάσπες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ;» Τώρα, «ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ;»

Τι μέτρα λαμβάνονται για την προστασία της υγείας των ανθρώπων της πόλης; Τώρα, δεν είναι «ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ;» Τώρα την ανέχεται ο κος Μίχος; Την επιθυμεί; Ή ακολουθεί και αυτή η δημοτική αρχή τα χνάρια της προηγούμενης; Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα όσα έλεγε προεκλογικά δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα κάνει μετεκλογικά. Πάντως, με την ευκαιρία αυτή, χρήσιμο θα ήταν να καλούσε ο κ. Μίχος την «κοινοπραξία» να εκτελέσει τα έργα αποκατάστασης της γέφυρας Στ. Σαράφη και του Γηπέδου για να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος και οι Δημότες. Ας ωφεληθούμε σε κάτι σοβαρό. Αρκετή επιβάρυνση έχουμε υποστεί μέχρι τώρα. Σημ.: Οι προτάσεις σε εισαγωγικά είναι από ανακοινώσεις του κ. Μίχου.

Μιχάλης Γ. Γιάγκας, επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»