Παρουσία του Δημάρχου Λάμπρου Μίχου, των αντιδημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και την συμμετοχή πολλών δημοτών,

εκπροσώπων φορέων της πόλης μας και των γειτονικών δήμων, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση και η πρώτη διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Το ΣΒΑΚ, είναι το στρατηγικό σχέδιο που έχει στόχο να ικανοποιεί τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων στην πόλη και στα περίχωρά της, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ένα όραμα για μία πόλη ανθρώπινη όπου θα εξασφαλίζονται:

Α) η προσβασιμότητα που παρέχεται από το δίκτυο μεταφορών σε όλους, ειδικά των ανθρώπων με αναπηρίες.

Β) η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της προστασίας.

Γ) η μείωση της ρύπανσης του αέρα και της ηχορύπανσης, των εκπομπών του θερμοκηπίου και της κατανάλωσης ενέργειας. Δ) η αύξηση της αποδοτικότητας και του λόγου κόστους- αποτελεσματικότητας των μεταφορών, ανθρώπων και εμπορευμάτων και τέλος,

Ε) θα έχει σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και του αστικού σχεδιασμού.

Ο Δήμαρχος κ. Μίχος στην παρέμβασή του επισήμανε την πρωτοπορία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στον σχεδιασμό του δημόσιου χώρου, ήδη από το 1995. Τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έχει η συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του οράματος για την πόλη και την διαμόρφωση του δημόσιου  χώρου. Ακόμη, επισήμανε την αναγκαιότητα συνεργασιών των γειτονικών δήμων ώστε να παραδοθεί στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με γεωγραφική συνέχεια. Ο δήμαρχος με λιτό και σαφή τρόπο διατύπωσε στην τοποθέτησή του, το μήνυμα της προσπάθειας αυτής: «έχουμε μια δημοτική αρχή που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν το πολιτικό κόστος. Έχουμε μια δημοτική αρχή που θέλει να συγκρουσθεί με ό,τι εμποδίζει την πρόοδο της πόλης» Στην διαβούλευση παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Τομέα κ. Λεωτσάκος, ο κ. Γιώργος Δημόπουλος (αντιδήμαρχος Κορυδαλλού) ο κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης (πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ), Απόστολος Αρώνης (εντεταλμένος σύμβουλος Κορυδαλλού για το περιβάλλον), ο κ. Μόσχος Διαμαντόπουλος Γεν. Δ/ντής του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), η κ. Χρυσάγη (πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής ¨Αγία Βαρβάρα¨), ο επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Κίμωνας Λογοθέτης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Γονέων κ.α. Τέλος, κοινή διαπίστωση είναι ότι η Αγία Βαρβάρα, με κοινή πορεία Δημοτικής Αρχής και κατοίκων, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και είναι Πρώτη Ξανά!