Χαμός γίνεται στην Αγία Βαρβάρα με τα οικονομικά του Δήμου και με τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο να πηγαίνουν και να έρχονται.

Η νέα διοίκηση του Δήμου κατηγορεί τον επελθόντα Δήμαρχο Γιώργο Καπλάνη ότι άφησε χρέη στον Δήμο φεύγοντας και εδώ μάλλον ταιριάζει η ελληνική παροιμία που λένε κάποιοι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Γιατί το λέμε αυτό; Επειδή διαβάζουμε τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Καπλάνης και βλέπουμε το ταμείο του Δήμου που παρέδωσε να είναι στο συν και όχι στο πλην, όπως επικαλούνται με δηλώσεις στο διαδίκτυο μέλη της νέας διοίκησης του Δήμου.

Εν αντιθέσει όμως ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ανακαλύψαμε δημοσίευμα 1/7/2011 της έγκριτης εφημερίδας και ιστοσελίδας www.iefimerida.gr που γράφει ότι, ανάμεσα στους 56 χρεωμένους Δήμους της χώρας, βρίσκεται και η Αγία Βαρβάρα και μάλιστα με χρέος άνω του 100% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ. Και μαντέψετε! Ποια ήταν η απελθούσα διοίκηση τότε που άφησε  χρέος στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας και υποχρεώθηκε ο Γιώργος Καπλάνης να το συμμαζέψει; Μα...η διοίκηση που ανέλαβε πρόσφατα και δεν το λέμε εμείς αλλά τα δημοσιεύματα της τότε εποχής. Οπότε, κάποιος λέει ψέματα από την διοίκηση του Δήμου και προσπαθεί να «θολώσει τα νερά», για πιο λόγο, δεν το γνωρίζουμε. Εμείς δεν κατηγορούμε κανέναν και απλά, αναλύουμε εν μέρη αυτά που διαβάζουμε.

Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα της εφημερίδας και τον πίνακα με τα οικονομικά (ΦΩΤΟ) του Δήμου Αγίας Βαρβάρας που δημοσίευσε ο Γιώργος Καπλάνης και τα συμπεράσματα για το ποιος πραγματικά παρέδωσε «φεσωμένο» Δήμο, είναι όλα δικά σας!

Ακολουθεί το δημοσίευμα από το www.iefimerida.gr στις 1/7/2011

Ποιοι Δήμοι έχουν τα περισσότερα χρέη 

Στους 56 ανέρχονται οι Δήμοι οι οποίοι παρουσιάζουν συνολικό χρέος άνω του 100% των τακτικών τους εσόδων και της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.

Βάσει των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί από τους ίδιους τους Δήμους στη Βάση Οικονομικών Δεδομένων, μέχρι την 5η Μαΐου, οι Δήμοι με συνολικό χρέος άνω του 100% των τακτικών εσόδων και των κονδυλίων της ΣΑΤΑ είναι οι εξής:

Τήλου, Φυλής, Αμαρουσίου, Περάματος, Αχαρνών, Πειραιώς, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου, Ρόδου, Καρδίτσας, Ασπροπύργου, Πύλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Βιάννου, Βύρωνος, Τροιζηνίας, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Τρικκαίων, Κοζάνης, Σιθωνίας, Ζωγράφου, Σύμης, Μεταμορφώσεως,, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αγίας Βαρβάρας, Κέρκυρας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Αλίμου, Βέλου-Βόχας, Κασσάνδρας, Σερβίων-Βελβεντού, Κύμης-Αλιβερίου, Μεγαρέων, Κισσάμου, Λαυρεωτικής, Ήλιδας, Ωρωπού, Κεφαλονιάς, Νέας Προποντίδας, Σκιάθου, Ζακύνθου, Ύδρας, Κατερίνης, Ορχομενού, Περιστερίου, Καισαριανής, Ιωαννιτών, Θερμαϊκού, Αίγινας, Ρεθύμνης, Κρωπίας και Διρφύων-Μεσσαπίων

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη ο οποίος ζητούσε από την κυβέρνηση να τον ενημερώσει πόσοι Δήμοι βρίσκονται στην "πορτοκαλί" ζώνη και πόσοι στην "κόκκινη", που θα υποχρεωθούν να μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης.

Με το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, ο βουλευτής ενημερώνεται ότι τελεί υπό έκδοση απόφαση του Υπουργού για την αξιολόγηση των Δήμων, με τρόπο που θα διαπιστώνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του Νόμου, βάσει δεικτών, για την υπαγωγή τους στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης και θα ρυθμίζει και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/

Ο πίνακας με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Γιώργος Καπλάνης