Συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή στο Δυτικό Τομέα Αθηνών (Β2) με το κόμμα ΜέΡΑ 25, Κωνσταντίνο Χουλιάρα

στην ιστοσελίδα ενημέρωσης «Pitsounicity.gr».

1) Ποιός είναι όμως ο Κωνσταντίνος Χουλιάρας;

Γεννήθηκα στο Ίλιον, όπου μεγάλωσα, ζώ και εργάζομαι. Η καταγωγή μου είναι από τα Λεπιανά της Άρτας. Σπούδασα στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις «Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοιατρικών Προσεγγίσεων». Είμαι ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «ΣΥΓΧΡΟΝΟ» στο Ίλιον, πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Δυτικές Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης και μέλος της Επιτροπής Καλαθοσφαιρικών Εγκαταστάσεων της ΕΣΚΑ. Ιδρυτικό μέλος του ΜέΡΑ25, διετέλεσα Συντονιστής ΠΣΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών από το 2018 μέχρι και το 2021 και αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας στο ίδιο χρονικό διάστημα. Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και Τομεάρχης Αθλητισμού.

2) Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν κ. Χουλιάρα να διεκδικήσετε μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25;

Καταρχήν είμαι «γέννημα-θρέμα» Δυτικής Αθήνας, είμαι ένας από εσάς και δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός ή γόνος πολιτικής οικογένειας. Αγαπώ την περιοχή μου και έχω ως βασικό μου στόχο, εφόσον οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας με τιμήσουν με την ψήφο τους, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκσυγχρονίσουμε και να αναδείξουμε αυτό τον όμορφό τόπο. Πέρα όμως από αυτό, πιστεύω ότι απαιτείται μία πολιτική ανανέωση για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, λόγω των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αντιμετωπίζουμε πολύ έντονο δημογραφικό πρόβλημα, οι νέες και οι νέοι μεταναστεύουν για να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή, οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις δεν επαρκούν ούτε για τα αναγκαία λόγω της ακρίβειας, η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία απαξιώνονται και η νεολαία μας «ασφυκτιά» γιατί με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να ονειρευτεί και να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα. Η χώρα χρειάζεται νέες πολιτικές και νέους ανθρώπους για να πάμε μπροστά και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους.

3) Ποιο είναι κατά τη γνώµη σας, το διακύβευµα των εκλογών στις 21 Μαΐου;

Οι εκλογές που έρχονται θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής οπότε οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και η ψήφος τους να κατανεμηθεί δίκαια στα κόμματα που θα επιλέξουν, χωρίς το καλπονοθευτικό μπόνους της ενισχυμένης αναλογικής. Όσον αφορά το διακύβευμα των εκλογών αυτών, θεωρώ ότι πρέπει να είναι η πολιτική αλλαγή, η οποία θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας, με νέα πρόσωπα και νέες πολιτικές.

4) Στόχος του ΜέΡΑ25 είναι μεγαλύτερο ποσοστό από τις προηγούμενες εκλογές;

Εμείς στο ΜέΡΑ25 πιστεύουμε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που πιστεύουμε. Στόχος του ΜέΡΑ25 είναι οι πολίτες να γνωρίσουν τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για να αλλάξουμε τη χώρα. Σαφώς και θέλουμε να πετύχουμε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από το 2019 γιατί δεν είμαστε ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Το ΜεΡΑ25 είναι ένα κόμμα που έχει πρόταση, θέλουμε ο ελληνικός λαός να μελετήσει το πρόγραμμά μας και να μας εμπιστευτεί. Να είναι σίγουροι οι πολίτες ότι δεν θα απογοητευτούν εφόσον μας επιλέξουν, αυτό έδειξε άλλωστε και η πρώτη μας κοινοβουλευτική θητεία.

5) Είστε υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αθήνας, εάν εκλεγείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε την περιοχή;

Όπως προανέφερα, γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στη Δυτική Αθήνα, είμαι ένας από εσάς και επομένως γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο τόπο μας. Ζούμε σε μία περιοχή που μας περικυκλώνουν το ΧΥΤΑ στη Φυλή, οι βιομηχανίες στο Θριάσιο Πεδίο, τα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο και τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά στα οποία υπάρχει πρόθεση να εγκατασταθεί μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από LNG(υγροποιημένο φυσικό αέριο). Αντιμετωπίζουμε έντονα προβλήματα παραβατικότητας και οι συμπολίτες μας δεν αισθάνονται ασφάλεια. Σχολικές υποδομές, αντιπλημμυρικά έργα, διασύνδεση των περιοχών με μέσα μεταφοράς, προσβασιμότητα για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, είναι βασικές προτεραιότητες για τη Δυτική Αθήνα. Το Πάρκο Τρίτση και το Ποικίλο Όρος θα μπορούσε να είναι καθημερινός προορισμός των κατοίκων, όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας, αλλά όλου του Λεκανοπεδίου. Στόχος μου είναι, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκσυγχρονίσουμε τη Δυτική Αθήνα, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων για να πάψουν οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας να θεωρούνται από κάποιους, όπως π.χ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πολίτες Β΄ Κατηγορίας . Καθοριστικό ρόλο επιβάλλεται να έχει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τον επιστημονική του συμβολή.

6) Τι σημαίνει για τους πολίτες η ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία του ΜέΡΑ25;

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ψηφίζοντας ΜέΡΑ25 την επομένη των εκλογών θα έχουν ΜέΡΑ25 και όχι κάτι άλλο, όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλα κόμματα. Ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία του ΜέΡΑ25 σημαίνει ισχυρή προστασία για τους πολλούς και αδύνατους, προστασία της πρώτης κατοικίας, προστασία της εργασίας, της δημόσιας υγείας και παιδείας, προστασία των εισοδημάτων και όλων αυτών των παραγόντων που δημιουργούν τις προυποθέσεις για κοινωνική συνοχή, για ευημερία των πολλών και όχι των λίγων. Ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία του ΜέΡΑ25 σημαίνει ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς!

7) Πιστεύετε ότι στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, υπάρχουν υγιή στοιχεία, πολιτικοί με δυναμική  που να μπορούν να οδηγήσουν την χώρα έξω από τα μεγάλα αδιέξοδα; 

Βεβαίως και υπάρχουν υγιή πολιτικά στοιχεία με δυναμική που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τα μεγάλα αδιέξοδα. Ξέρετε, είναι αντιφατικό οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και είναι υπεύθυνοι για την ερημοποίησή της, να εμφανίζονται ως «σωτήρες» κάθε τέσσερα χρόνια και να ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Θεωρώ ότι η ανασυγκρότηση της χώρας για να βγούμε από τα μεγάλα αδιέξοδα, απαιτεί νέες ριζοσπαστικές πολιτικές και νέους πολιτικούς, άφθαρτους, με όρεξη για δουλειά, βγαλμένους μέσα απο την κοινωνία και όχι από πολιτικά «τζάκια» ή κομματικούς «σωλήνες».