Το σκληρό αλαζονικό της πρόσωπο ξεδιπλώνει από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, η Διοίκηση του Λάμπρου Μίχου,

καθώς από τις πρώτες κιόλας ώρες ξεκίνησαν στο Δήμο οι προγραφές, οι εκκαθαρίσεις «αντιφρονούντων» και η παντοκρατορία των «αυλικών». Από την πρώτη ημέρα οι μετακινήσεις προσωπικού που βασίστηκαν στη λογική «οι δικοί μας και οι άλλοι», είχαν έντονα πολιτικά ακόμη και προσωπικά χαρακτηριστικά και απαξίωσαν τόσο την υπαλληλική όσο και την προσωπική αξιοπρέπεια όσων υπαλλήλων προεκλογικά δεν βρέθηκαν στο πλευρό του. Ο δήμος μας δεν έχει την πολυτέλεια του εμφυλιοπολεμικού και διχαστικού κλίματος που ήδη κυριαρχεί στις τάξεις των εργαζομένων.

Ο φόβος και η τρομοκρατία που συστηματικά και μεθοδικά απλώνεται στους κόλπους των εργαζομένων περιστρέφεται και ανατροφοδοτείται από το πελώριο «εγώ» του Λάμπρου Μίχου. Το «εργασιακό bulling» όμως δεν είναι αρκετό. Απευθύνει προσωπικές προσβολές από την πρώτη ημέρα σε μια μερίδα εργαζομένων. Ο Δήμος της Αγίας Βαρβάρας και οι πολίτες του, έχουν ανάγκη την προσφορά όλων. Με αυτή τη σκέψη θα σταθούμε απέναντι σε συμπεριφορές και τακτικές που αναβιώνουν αυτές τις ημέρες στο Δήμο μας και θυμίζουν παλιές σκοτεινές εποχές. Και εάν ως απερχόμενη διοίκηση κάναμε λάθη, είμαστε περήφανοι που ποτέ δεν ξεχάσαμε τις Δημοκρατικές αξίες και αντιλήψεις που διακατείχαν κάθε μας ενέργεια και δράση. Είναι πράγματι λυπηρό πως σε αυτό το «έργο» ακόμη και οι συνεργάτες – αντιδήμαρχοι του «εγωπαθή» Λάμπρου Μίχου παραμένουν όχι μόνο απαθείς θεατές αλλά πολλές φορές αναγκάζονται να αποδέχονται παθητικά και οι ίδιοι, προσβλητικές συμπεριφορές.

Κρίμα… Επισημαίνουμε στο νέο Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας πως κακώς είναι …θυμωμένος!!! Του θυμίζουμε πως κανείς δεν τον έδιωξε από την Αγία Βαρβάρα. Αυτός ήταν που εγκατέλειψε Δήμο και δημότες, θύμα της μεγαλομανίας και της αλαζονείας του, για την επίτευξη των προσωπικών του φιλοδοξιών. Περιπλανήθηκε, αναζητώντας νέο ρόλο και θέσεις και όταν απέτυχε …επέστρεψε!!! Με βαθιά δημοκρατική αντίληψη θα δεχθούμε την ψήφο των συνδημοτών μας. Δεν θα επιτρέψουμε όμως παρόμοιες συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος του Δήμου και την βαθιά δημοκρατική του υπόσταση. 

Γιώργος Π. Καπλάνης

Επικεφαλής παράταξης «Η δική μας πόλη»