Επιστολή Δημάρχου Γιώργου Καπλάνη σε απάντηση της από  5-6-2019 επιστολής του κ. Λ. Μίχου

Κύριε Μίχο, 

Αναφορικά με το περιεχόμενο της από 5.6.2019 επιστολής σας, με την οποία δημοσιοποιείτε την πρόθεση σας παρά και ενάντια στο νόμο, ως νέα δημοτική αρχή,

να εγκατασταθείτε στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας πριν την 1.9.2019, σας επισημαίνω τα εξής: Από το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής σας, καθένας καταλαβαίνει ότι o σκοπός σας δεν είναι η πληροφόρηση για τα υπηρεσιακά θέματα, ενόψει της εγκατάστασης σας την 1.9.2019, όπως ισχυρίζεστε.

Γνωρίζετε καλά ότι αυτά είναι γνωστά σε όλους τους πολίτες, γιατί έχουν δημοσιοποιηθεί, σε όλες τους τις μορφές και με όλους τους θεσμικούς τρόπους, είτε με τις αποφάσεις των Οργάνων του Δήμου, οι οποίες αναρτώνται στην Διαύγεια, είτε με τις ζωντανές συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε με δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο κλπ. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιήσατε (έστω και διαστρεβλώνοντας) αυτές τις δημοσιοποιήσεις προσπαθήσατε ο ίδιος να αποφύγετε την ανάληψη των δικών σας ευθυνών στις περιπτώσεις ύπαρξης προβλημάτων όπως στην περίπτωση του Πάνθεον, της Γέφυρας Στέφανου Σαράφη, του δανείου για την αγορά της Βιοχρώμ κ.α Δεν πρόκειται λοιπόν περί αυτού.

Η επιστολή σας για παράνομη, επιλήψιμη και ετσιθελική εγκατάσταση σας στο Δημοτικό Κατάστημα πριν την 1.9.2019, ημερομηνία που αναλαμβάνετε τη Δημοτική Αρχή κάνει φανερό το ρεβανσισμό σας και όχι το «ενδιαφέρον» σας για το καλό της πόλης. Με αυτή την επιστολή και το δήθεν ενδιαφέρον για τα υπηρεσιακά θέματα, προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις στους πολίτες και να προκαλέσετε την ανησυχία και τον τρόμο στο προσωπικό του Δήμου που εκτελεί νόμιμα τα καθήκοντα του, ξεχνώντας ότι οι εποχές άλλαξαν, ότι οι υπάλληλοι δεν τρομοκρατούνται και ότι η εργαλειοποίηση του φόβου ανήκει στο παρελθόν της σήψης και σε αυτούς που έχουν λόγους να το υπηρετούν. 

Σε απάντηση λοιπόν σας καλώ να συμμορφωθείτε με ό,τι ορίζει ο νόμος για την εγκατάσταση σας την 1 η Σεπτεμβρίου και να μην προκαλείτε τη δημιουργία κλίματος φόβου και εντάσεων σε βάρος της λειτουργίας του Δήμου και της πόλης. Ως την 31 η Αυγούστου υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου είμαι εγώ. Κατά συνέπεια για οτιδήποτε θέμα θελήσετε, μπορείτε να προσέλθετε στο γραφείο μου για να ενημερωθείτε. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Π. ΚΑΠΛΑΝΗΣ