Με μία υποβολιμαία δημοσίευση η “Δικαιοσύνη” παρουσιάζει το δήμο σχεδόν χρεωκοπημένο. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχει γίνει τέχνη κι επιπλέον δεν έχει όρια.

Λέγονται και γράφονται πολλά, τα οποία δύσκολα γίνονται κατανοητά από κάθε λογικό άνθρωπο και γνώστη, επειδή τα επίσημα οικονομικά στοιχεία (ετήσιοι ισολογισμοί, τριμηνιαίες και εξαμηνιαίες καταστάσεις αλλά και οι οικονομικοί έλεγχοι εσόδων και εξόδων) άλλα αποδεικνύουν. Τα ίδια διαπιστώνουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες, που παρακολουθούν τη σύνταξη και την εφαρμογή του προϋπολογισμού και της οικονομικής διαχείρισης.

Διοίκησα μαζί με τους συνεργάτες μου το δήμο την πλέον δύσκολη οικονομικά περίοδο της νεότερης ιστορίας μας. Οι περικοπές και οι μειώσεις – επί μία 10ετία – είχαν τη μορφή μόνιμης χιονοστιβάδας και καμία σύγκριση δεν είναι δυνατή με τα προηγηθέντα χρόνια των παχέων αγελάδων.

Η κατάσταση το τρέχον έτος ήταν σχετικά βελτιωμένη γι’ αυτό και άρχισαν να εκδηλώνονται κάποια σημάδια ανάκαμψης, όπως η ύπαρξη προσωπικού που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος από το 2009.

Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά που είχε υπόψη του ο νυν δήμαρχος, όταν προεκλογικά έταζε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Ήδη έχει διαπιστώσει πως δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τα περισσότερα από αυτά, που προανήγγειλε και γι’ αυτό άρχισε να παίζει το έργο.. «βρήκαμε άδεια ταμεία».

Για να δουν όλοι οι συμπολίτες μας κι όλες οι συμπολίτισσές μας ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΡΗΚΕ, ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ

• Να ορίσουμε ανεξάρτητη οικονομική επιτροπή για να ελέγξει ΟΛΑ τα οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης 15ετίας.

• Να δοθούν στη δημοσιότητα ΟΛΑ τα επίσημα στοιχεία και έγγραφα με τα οποία μου παρέδωσε το δήμο και μαζί να δοθούν – για σύγκριση – και τα έγγραφα που εγώ του κληροδότησα.

• Να ζητηθεί και να δημοσιοποιηθεί έκθεση των χρηματισάντων Διευθυντών Οικονομικού (μαζί και της “αποκεφαλισθείσας” Διευθύντριας) σχετικά με την πορεία και τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου.

Τέλος, μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί, δεν μπορώ να μην εκφράσω και μια νότα αισιοδοξίας, η οποία βασίζεται στις ικανότητες και την εμπειρία του νέου Γ.Γ. του δήμου, ο οποίος γνωρίζει καλά την οικονομική πορεία της Αγίας Βαρβάρας τα τελευταία 20 χρόνια. Τον είχα κι εγώ συμβουλευτεί πολλές φορές. Για ρωτήστε τον σχετικά.

Γεώργιος Π. Καπλάνης