Διανύοντας πια το δεύτερο μήνα διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το Δήμαρχο, ο οποίος δεν περνά μέρα που να μην επιβεβαιώνει όσα προεκλογικά,

αλλά και καθ όλη τη διάρκεια της σχεδόν 10ετούς μνημονιακής θητείας μου, έπραξα ως υπεύθυνος και συνεπής λόγων και έργων δήμαρχος, όπως συνήθιζε να με αναγράφει, αυτής της πόλης. Συγκεκριμένα, η γνωστή τοις πάσι και πολλάκις δημοσιευμένη οικονομική κατάσταση του δήμου, τώρα πια αποτελεί και σε τούτη τη διοίκηση τροχοπέδη. Από την προεκλογική «Πρώτη Ξανά», φτάσαμε στο μετεκλογικό «δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε!». Κι αν συνεχιστεί η εξόφληση «προεκλογικών γραμματίων», θα πρόσθετα με συστολή ότι ούτε αυτό θα έχει σε λίγο ολόκληρη η πόλη. Η γέφυρα, που θα άνοιγε την επόμενη των εκλογών, αφού “δεν είχε κανένα πρόβλημα”, τελικά δεν θα ανοίξει, ούτε στους επόμενους δύο μήνες και να δούμε!

Τελικά, είχε σοβαρό πρόβλημα, το οποίο εμείς με προσοχή και υπευθυνότητα το αντιμετωπίζαμε κι εσείς ακολουθείτε την ίδια ακριβώς τακτική! Τα ίδια συμβαίνουν και με το ΜΕΤΡΟ, τα ίδια και με τις υπερωρίες των εργαζομένων που θα δίνονται, τα ίδια ακριβώς με όλα και μας ικανοποιεί που μας επιβεβαιώνετε καθημερινώς! Όμως, δεν πρόκειται ούτε να αποδεχτούμε, ούτε να συναινέσουμε, στη μεθοδευμένη εδώ και καιρό πρόθεσή σας για αύξηση των δημοτικών τελών, των ταλαιπωρημένων οικονομικά συνδημοτών μας! Διότι, από τους προεκλογικούς λαγούς και τα πετραχίλια που με ευκολία τάζατε, περάσαμε στο «παραλάβαμε καμένη γη» και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, ώστε να ζητήσετε αύριο από τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Τα δημοτικά τέλη εμείς τα κρατήσαμε σταθερά καθ' όλη την διοίκησή μας και οφείλετε κι εσείς να πράξετε το ίδιο.

Δεν μπορούν να σηκώσουν οι συμπολίτες μας άλλα βάρη!  Κλείνοντας, έχω μια και μόνη παράκληση. Επειδή συνεχίζετε να ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα για τα «οικονομικά που σας παρέδωσε ο Καπλάνης» και ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, ρωτάτε το πλήθος “να γυρίσουμε σελίδα ή να πάμε αρμοδίως”, προσωπικά θα σας παρακαλούσα να πάμε αρμοδίως. Να μάθουν επιτέλους όλοι τι μου παραδώσατε το 2009, ποια λελογισμένη και χρηστή διοίκηση εφαρμόστηκε επί των ημερών μου και τι σας παρέδωσα τον Αύγουστο του 2019. Μιας και το παρελθόν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας το απολαύσουμε! 

Γιώργος Καπλάνης  

Επικεφαλής παράταξης 

«Η δική μας πόλη»