Ο Νίκος Πιερακέας υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας με την παράταξη «Δυνατή Πόλη».

Tο αίτημα για αλλαγή είναι αυτό που κυριάρχησε μεταξύ των παριστάμενων στο αναψυκτήριο «Συντριβάνι» κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της δημοτικής παράταξης «Αγία Βαρβάρα Δυνατή Πόλη». Σε μία κατάμεστη από δημότες αίθουσα, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Μιχάλης Γιάγκας, αφού έκανε αναφορές στα πεπραγμένα της παρουσίας της παράταξής μας στις συνεδριάσεις τόσο των δημοτικών επιτροπών, όσο και των δημοτικών συμβουλίων, εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη μας θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πιερακέας. Όπως τόνισε ο ίδιος πρόκειται για ομόφωνη απόφαση των μελών της παράταξης και εξήγησε τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

Ο κος Γιάγκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μοναδική μου φιλοδοξία μου είναι να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις να ξεκολλήσουμε από το παλιό, το πολυφορεμένο αλαζονικό ΕΓΩ, από τις αναφορές στη δεκαετία του 90. Τι έγινε πριν 20 και 30 χρόνια. Να ενώσουμε την πόλη με νέα πρόσωπα, με νέες αντιλήψεις που δεν θα αναφέρονται στο παρελθόν αλλά θα προβάλλουν το ΜΕΛΛΟΝ της πόλης και των ανθρώπων της. Θέτω σε δεύτερη μοίρα το προσωπικό έργο, τον εγωισμό, τις φιλοδοξίες και δίνω νέα ορμή, νέα δυναμική στην Παράταξη και την Πόλη.

Η παράταξη "Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ" μετά από δική μου εισήγηση και ομόφωνη απόφαση των μελών της, θα συνεχίσει ενωμένη και δυνατή για να δώσει τον αγώνα των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, στις 8 Οκτωβρίου 2023, με στόχο την αναγέννηση της πόλης, με τις ίδιες αρχές, αλλά με νέο υποψήφιο Δήμαρχο, τον πρώτο σε ψήφους της παράταξης στις εκλογές του 2019, τον γιατρό Νίκο Πιερακέα. Έναν νέο άνθρωπο και λαμπρό επιστήμονα που αγαπάει την πόλη μας και δραστηριοποιείται σε αυτήν.

Παραδίδω τη σκυτάλη σε μια νέα γενιά ανθρώπων και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για μια νικηφόρα πορεία, για την αλλαγή στην πόλη μας προς όφελος όλων των ανθρώπων της». Ακολούθως ο κ. Μιχάλης Γιάγκας απηύθυνε έκκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης να συμπορευτούν προκειμένου να δώσουν από κοινού τη μάχη των εκλογών. «Καλώ τους φίλους και τις φίλες που συμπορεύτηκαν μαζί μου τόσα χρόνια, αλλά και κάθε αδέσμευτη και χωρίς εξαρτήσεις φωνή, σε συστράτευση. Καλώ επίσης όλους τους πολίτες και τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης να δώσουμε ΜΑΖΙ τη μάχη, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, για να κάνουμε την πόλη που ζούμε και αγαπάμε, την Αγία Βαρβάρα μας, ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», τόνισε με νόημα.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο νέος υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη μας Νίκος Πιερακέας ο οποίος αφού ευχαρίστησε τόσο τον κ. Μιχάλη Γιάγκα όσο και τα μέλη της παράταξης για τη στήριξη προς το πρόσωπό του ανέφερε τα εξής: «Δεν θα μπορούσα βέβαια παρά να ξεκινήσω αναφερόμενος στη μεγάλη τιμή που γίνεται στο πρόσωπό μου από το Μιχάλη Γιάγκα και τους ανθρώπους της Δυνατής Πόλης, επιλέγοντάς με να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας, που ξεκίνησε το 2014 και τη συνεχίζουμε δυναμικά, έχοντας έναν ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχεδιασμό για την πόλη. Ένα όραμα που εμπνεύστηκε ο Μιχάλης Γιάγκας.

Ένας άνθρωπος κοινωνικά ευαίσθητος. Με πολυετή και πολύπλευρη δράση στα κοινά. Τίμιος, με γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία, αποδεδειγμένα δημοκράτης και κυρίως μια προσωπικότητα άρτια και ασφαλής. Η επιλογή του αυτή, να ηγηθώ της παράταξής μας στις εκλογές του 2023, το αποδεικνύει. Αποδεικνύει την ανιδιοτέλεια και την ποιότητα του χαρακτήρα του. Θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτό το όραμα και σας διαβεβαιώ ως η αλλαγή αυτή δεν είναι το τέλος μιας πορείας. Είναι η δυναμική συνέχεια μιας νέας στρατηγικής που έχει ως στόχο να διαχειριστεί τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, να ενεργοποιήσει τους πολίτες στην αντίληψη της συμμετοχής και να διεκδικήσει επίμονα όσα δικαιούται και έχει στερηθεί ο πολίτης».

«Μαζί μπορούμε να βγάλουμε την τοπική πολιτική από την παλιά, γερασμένη αντίληψη των συγκρούσεων και να τη βάλουμε στον καινούργιο δρόμο της ειλικρίνειας, της ανθρωπιάς, της κατανόησης. Φιλοδοξώ, η υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας να λειτουργήσει ως καταλύτης δημιουργίας και ανανέωσης. Να αποτελέσει την αφετηρία μιας μεγάλης υπέρβασης», τόνισε ακόμη ο κ. Πιερακέας για να καταλήξει λέγοντας: «Αγαπητοί συμπολίτες, καλώ τον καθένα ξεχωριστά να συμμετέχει και να αγκαλιάσει αυτή την υπόθεση και μετά να πει: «κι εγώ εκφράζομαι εδώ». Σας καλώ σε μια προσπάθεια απαιτητική και δύσκολη, που πρέπει όμως να γίνει. Με την κοινή μας προσπάθεια, όλα αλλάζουν στην πόλη μας. Όλα αλλάζουν για να φτιάξουμε μαζί μια πόλη με σύγχρονο πρόσωπο».

Σημειώνεται ότι στην κοπή της πίτας του συνδυασμού μας προσκλήθηκαν και παρέστησαν φορείς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων των οργανώσεων της πόλης μας.