Επανέρχεται ο Λάμπρος Μίχος στην Αγία Βαρβάρα με την επίσημη πλέον δημόσια ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Δημάρχου της πόλης.

Για πολλούς η υποψηφιότητα Μίχου αποτελούσε κοινό μυστικό εδώ και αρκετό καιρό , μέχρι την στιγμή που ο ίδιος με πρόσφατη ανακοίνωση του ξεκαθάρισε με τον πλέον εμφανή τρόπο τις προθέσεις του με την απόφασή του να διεκδικήσει ξανά το Δημαρχιακό αξίωμα.

Είναι βέβαιο ότι η υποψηφιότητα του Λάμπρου Μίχου αλλάζει άρδην το δημοτικό τοπίο , αφού το όνομά του έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη της πόλης , με έργα και δράσεις που συνέβαλλαν καθοριστικά στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή της , σε όλη την διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας , από το 1995 που πρωτο-εξελέγη Δήμαρχος της πόλης και για τέσσερις τετραετίες, τις δύο τελευταίες μάλιστα με ποσοστά 68% και 62%, από την πρώτη Κυριακή, αφήνοντας την δική του ξεχωριστή σφραγίδα στην Αγία Βαρβάρα με τις καινοτόμες και δημιουργικές παρεμβάσεις του αλλά και στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις στα κορυφαία όργανά της αλλά και κατά την κοινοβουλευτική του θητεία.

“Βιώνουμε μαζί τη σταδιακή απαξίωση της πόλης μας και δεν δικαιούμαστε να μείνουμε άλλο αδρανείς.”,αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή του ο Λάμπρος Μίχος , ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει χαρακτηριστικά : “Η τωρινή δημοτική αρχή, που αρχικά εμπιστευθήκαμε, δυστυχώς μας διέψευσε και μας απογοήτευσε. Το Δήμο δεν τον υπηρέτησε αλλά τον χρησιμοποίησε και επέτρεψε να επανέλθουν νοοτροπίες που ταλαιπωρούν την πόλη και διώχνουν τους κατοίκους της”και καλεί σε συστράτευση του συνδημότες του αναφέροντας σχετικά:“Γνωρίζω πολύ καλά ότι το αξίωμα του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας δεν είναι ένας ευχάριστος περίπατος στην εξοχή, όπως κάποιοι αφελώς το νομίζουν.

Είναι αγρύπνια, είναι κούραση, αλλά κυρίως είναι σύγκρουση με κακές νοοτροπίες και συμφέροντα. Γι αυτό χρειάζεται πυγμή, πείρα, γνώση, τόλμη, σκληρή δουλειά, αυταπάρνηση, ασυμβίβαστη στάση και αποφασιστικότητα και κυρίως του καθενός και της καθεμιάς η δυναμική στήριξη, όπως παλιά, που βάλαμε τάξη στην πόλη, δώσαμε αυτοπεποίθηση στους συνδημότες μας και όλα τα εφόδια στα παιδιά μας.” Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η Λ Α Μ Π Ρ Ο Υ Μ Ι Χ Ο Υ

Αγαπητέ συνδημότη και συνδημότισσα Σε άκουσα και γι αυτό είμαι πάλι εδώ, ενώπιόν σου. Έτοιμος να αναλάβω τη διοίκηση του Δήμου και αποφασισμένος να αναμετρηθώ με τα προβλήματα, που σωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια. Βιώνουμε μαζί τη σταδιακή απαξίωση της πόλης μας και δεν δικαιούμαστε να μείνουμε άλλο αδρανείς. Απευθύνομαι στον καθένα και στην καθεμιά σας ξεχωριστά.

Σε εσάς, που μαζί αγρυπνούσαμε μέχρι να ανθίσει το πρώτο κλαράκι της πόλης. Σε όλους εσάς που χάρη στην καθολική και αποφασιστική σας στήριξη οδηγήσαμε με κόπο την πόλη στην κορυφή και τώρα παρακολουθούμε να κατρακυλάει στην παρακμή. Βασισμένος στη σχέση εμπιστοσύνης, που έχει σφυρηλατηθεί ανάμεσά μας τα προηγούμενα χρόνια, σε διαβεβαιώνω και δεσμεύομαι πως θα σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο, πως θα κάνω κάθε θυσία, ώστε η πόλη μας να ξαναγίνει χαρούμενη, φιλική, σεβαστή, καθαρή και ασφαλής.

Η τωρινή δημοτική αρχή, που αρχικά εμπιστευθήκαμε, δυστυχώς μας διέψευσε και μας απογοήτευσε. Το Δήμο δεν τον υπηρέτησε αλλά τον χρησιμοποίησε και επέτρεψε να επανέλθουν νοοτροπίες που ταλαιπωρούν την πόλη και διώχνουν τους κατοίκους της. Γνωρίζω πολύ καλά ότι το αξίωμα του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας δεν είναι ένας ευχάριστος περίπατος στην εξοχή, όπως κάποιοι αφελώς το νομίζουν.

Είναι αγρύπνια, είναι κούραση, αλλά κυρίως είναι σύγκρουση με κακές νοοτροπίες και συμφέροντα. Γι αυτό χρειάζεται πυγμή, πείρα, γνώση, τόλμη, σκληρή δουλειά, αυταπάρνηση, ασυμβίβαστη στάση και αποφασιστικότητα και κυρίως του καθενός και της καθεμιάς η δυναμική στήριξη, όπως παλιά, που βάλαμε τάξη στην πόλη, δώσαμε αυτοπεποίθηση στους συνδημότες μας και όλα τα εφόδια στα παιδιά μας.

Τότε, που όλοι μιλούσαν για το δικό μας καλό παράδειγμα, για το δικό μας μικρό θαύμα με τα 14 σχολικά κτίρια, το δημαρχείο, τα επτά πνευματικά κέντρα, τις εννιά πλατείες, τις 22 παιδικές χαρές, τους τρείς παιδικούς σταθμούς, τα τρία ΚΑΠΗ, τα δύο κλειστά γυμναστήρια, τα τρία αναψυκτήρια, τους δύο σταθμούς ΜΕΤΡΟ, τα 28 στρέμματα στα Ριμινίτικα, τα 34 στρέμματα στο Άλσος Μητέρας, τα 38 στρέμματα της ΒΙΟΧΡΩΜ, τις πρωτοποριακές πολιτιστικές δομές και τις κοινωνικές δράσεις και άλλα πολλά, αλλά και το σεβασμό και την αναγνώριση όλων, την υπερηφάνεια και την αυτοπεποίθηση των κατοίκων της πόλης.

Η εμπιστοσύνη σας και η δυναμική σας πάνδημη στήριξη ήταν το μεγαλύτερο όπλο μου. Την εμπιστοσύνη αυτή δεν την έκανα γοητεία και λούσα, την ανταπέδιδα με μεγαλύτερη αφοσίωση και με όλο και πιο σκληρή δουλειά. Κι εσείς με ανταμείβατε με ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ακόμη πιο γενναιόδωρη στήριξη. Έτσι γράφτηκε η ιστορία εκείνης της δημιουργικής εποχής. Αυτή τη στράτευση στο κοινό καθήκον είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να την επαναλάβουμε. Σήμερα, Τώρα, περιττεύουν τα βολικά ψέματα και οι κομματικές ή προσωπικές ρητορείες.

Ας μη χαθεί ούτε μια μέρα. Η πόλη μας δεν έχει άλλες αντοχές. Από αυτή την κινητοποίηση ας μη λείψει κανείς. Σας το ζητώ με επίγνωση και με ευθύνη. Εγώ δεσμεύομαι, ενώπιόν σου, συνδημότισσα και συνδημότη, ότι θα πράξω το χρέος μου στο ακέραιο, όπως ξέρεις ότι χωρίς δισταγμούς, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς πισωγυρίσματα το έκανα πάντα!!

Πάμε λοιπόν

Πάμε Ξανά

Όλοι Μαζί

Πάμε Μπροστά

Ώστε να γίνει:«Η Αγία Βαρβάρα ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ»