Κύριε Μίχο 

Σχετικά με την επιστολή σας με αριθμό 6859/25.6.2019, σας απαντώ τα εξής: Επιλέγοντας την τακτική αποστολής προσχηματικών επιστολών, δίνετε την εντύπωση

ότι μάλλον είστε ο μόνος που δεν έχετε αντιληφθεί ότι οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν και ότι σύντομα θα αναλάβετε τις ευθύνες του Δημάρχου της πόλης. Είναι προφανές, μέσω των διαφόρων αιτημάτων που δημοσιοποιείτε ότι, σκοπός σας δεν είναι η ενημέρωση αλλά η δημιουργία εντυπώσεων.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός (το οποίο εσείς αποκρύπτετε) ότι, λίγες ημέρες πριν μου απευθύνετε την επιστολή σας ζητώντας με «αγωνία» να σας ενημερώσω εγγράφως για τη γέφυρα της Στ. Σαράφη, είχατε ενημερωτική συνάντηση με στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, από το οποίο πληροφορηθήκατε αναλυτικά, για όλα τα επιμέρους στοιχεία της υπόθεσης και την εξέλιξη αυτής. Κατά συνέπεια, εκφράζοντας και μετά από αυτήν την ενημέρωση, προσωπικές απόψεις σας για το έργο, επειδή όπως λέτε «διακινούνται ανεύθυνες γνώμες από αναρμοδίους» δείχνετε ξεκάθαρα ότι, ο σκοπός σας είναι αυτός ακριβώς που σας ανέφερα, να δημιουργήσετε εντυπώσεις σε βάρος της Δημοτικής Αρχής.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας γνωρίζετε πολύ καλά, ότι αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αλλά και των συναρμόδιων φορέων (ΑΣΔΑ, ΠΕΣΥΔΑΠ), που αποτυπώνεται σε ενέργειες πολύ μεγαλύτερης αξίας των 27.000€, ποσό στο οποίο αναφέρεστε, με το οποίο καλύπτονται συμπληρωματικά αντιπυρικές ανάγκες.  Εν όψει λοιπόν της από της 1ης Σεπτέμβρη ανάληψης της Διοίκησης του Δήμου εκ μέρους σας, αφήστε στην άκρη τα προσχήματα επικαλούμενος τη δήθεν άρνησή μου να σας ενημερώσω, ως αιτία δημοσίευσης επιστολών για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς λόγο.

Είχατε και έχετε όλο το χρόνο και τη δυνατότητα να επισκεφτείτε εμένα προσωπικά αλλά και τους Διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου, για να ενημερωθείτε για την πορεία οποιουδήποτε έργου ή θέματος ενδιαφέρεσθε. Τέλος μην ξεχνάτε ότι, ενόσω ασκώ τα καθήκοντά μου, έχετε τη στοιχειώδη δημοκρατική υποχρέωση σύμφωνα με το Νόμο, να μην απευθύνετε άκομψες «προειδοποιήσεις» για το χειρισμό των επειγόντων θεμάτων ή να αξιώνετε τη «σύμφωνη γνώμη σας», γιατί δεν σας τιμά και ακυρώνει την φήμη σας ως γνώστης περί τα αυτοδιοικητικά.

Παραπανίσιες κουβέντες δεν ωφελούν κανένα και ιδίως την πόλη που όλοι μας θέλουμε να υπηρετούμε. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Π. ΚΑΠΛΑΝΗΣ