Η διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω, που στηρίζεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διαφημίζει την υπογραφή σύμβασης έργου ανάμεσα στο Δήμο και ανώνυμης

εταιρείας, με τίτλο «Δράσεις και εργαλεία για την προώθηση των ευπαθών ομάδων και των νέων στην απασχόληση στο Δήμο Αιγάλεω». «Στηρίζουμε ενεργά την προσπάθεια των ευπαθών ομάδων και των νέων ανθρώπων να αναζητήσουν τις κατάλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και την ένταξή τους στην εργασία με στόχο τη μείωση της ανεργίας» τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας. Τα πανηγύρια της Διοίκησης αποτελούν πρόκληση για τους χιλιάδες άνεργους κι άνεργες, τους νέους και τις νέες που ζουν την ανασφάλεια, περιπλανώμενοι ανάμεσα στην ανεργία και την ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη δουλειά:

* Τη στιγμή που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (μαζί με το ΚΙΝΑΛ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στη συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων) ψήφισε το αντεργατικό έκτρωμα που νομιμοποιεί – μεταξύ άλλων - τη 10ωρη εργασία και το ξεχείλωμα της εργάσιμης μέρας.

* Τη στιγμή που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και της παράδοσης των εισφορών των νέων, σε ηλικία, εργαζόμενων, στα κοράκια του τζόγου, πατώντας στο έδαφος που της έστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, αλλά και η τελευταία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Κατρούγκαλου.

* Τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ με τη στήριξη των άλλων αστικών κυβερνητικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) ετοιμάζονται να “μπουκώσουν” με δισεκατομμύρια τους μονοπωλιακούς ομίλους από το “Ταμείο Ανάκαμψης”, φορτώνοντας το λογαριασμό και τα “σπασμένα” της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους, στο λαό, στη νεολαία.

* Τη στιγμή που διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές απορρίπτουν τις προτάσεις του ΚΚΕ για μέτρα προστασίας των ανέργων.

Η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω και ο Δήμαρχος ισχυρίζονται με θράσος ότι το πρόβλημα για τους ανέργους – ειδικά τους νέους και τις νέες – στο Αιγάλεω είναι η ελλιπής ενημέρωση, η ανυπαρξία παροχής συμβουλών για την κατάλληλη προετοιμασία των ανέργων. Προφανώς εννοούν «συμβουλές προετοιμασίας» για την υποταγή τους στις εργοδοτικές απαιτήσεις της δουλειάς λάστιχο, χωρίς δικαιώματα! Με λίγα λόγια, από τη μία φταίει ο κάθε άνεργος που δεν έχει δουλειά και από την άλλη η … φροντίδα του κράτους φτάνει μέχρι την παρηγοριά στον άρρωστο! ΕΛΕΟΣ!