του Αντ. Δεωνά :

Κλίμα εκλογών διαμορφώνεται σιγά-σιγά στο Δυτικό Τομέα Αθήνας,

από αρκετές πλευρές του πολιτικού μας συστήματος. Πάντως, αν και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι στιγμής παραμένει στη γραμμή, ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, το τελευταίο καιρό το θέμα «πρόωρες εκλογές» παίζει πολύ έντονα στα πολιτικά στέκια του Δυτικού Τομέα και όχι μόνο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι οι υποψήφιοι αρχίζουν να ανεβάζουν στροφές, τουλάχιστον στα δυτικά. Άλλοι με συναντήσεις, άλλοι διά τηλεφώνου, άλλοι «υπόγεια» (για να μην τους πάρουν χαμπάρι οι συνυποψήφιοί τους) και άλλοι φανερά σε διάφορες εκδηλώσεις, τρέχουν για τον προεκλογικό τους αγώνα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές και πολιτευτές κομμάτων,  ξεκίνησαν τις προετοιμασίες τους διά παν ενδεχόμενο (ποτέ δεν ξέρεις) και ήδη κινούνται προεκλογικά, τα «μαχαίρια» έχουν βγει σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες, μεταξύ νυν βουλευτών, αλλά και στελεχών των κομμάτων που ετοιμάζουν την κάθοδό τους στον πολιτικό στίβο, ενώ τα παρασκήνια και οι συγκρούσεις δίνουν και παίρνουν.

Όσων αφορά τον Δυτικό Τομέα Αθήνας, ας πάρουμε μια γεύση για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση μέχρι στιγμής, με τα όσα έχουμε συλλέξει.

Στη Νέα Δημοκρατία, την κούρσα στο Δυτικό Τομέα (σύμφωνα με μετρήσεις) οδηγεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να ακολουθεί όπως λένε «ασθμαίνοντας», ενώ κατά πόδας και από πολύ κοντά, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Γιάννης Λοβέρδος και η Μαρία Συρεγγέλα.
 
Στα του ΣΥΡΙΖΑ, δυο γυναίκες πάνε μπροστά, η Χαρά Καφαντάρη (αλώστε είναι η μόνη που όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Δυτικό Τομέα θα την βρεις από κάτω), κοντοζυγώνει η π. Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ακολουθεί ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ οι υπόλοιποι είναι πιο πίσω καθώς δεν έχουν συχνή παρουσία στην περιοχή.
 
Όσων αφορά το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, η Νάντια Γιαννακοπούλου σταθερά πρώτη, με την Νανά Βρυώνη,  τον Ηρακλή Δρούλια και τον Μιχάλη Καρχιμάκη να δίνουν μάχη για την δεύτερη θέση, εάν και εφόσον βέβαια, η παράταξη βγάλει και δεύτερη έδρα, κάτι που όπως λένε τα «πράσινα» στελέχη, είναι εφικτός και κοντά ο στόχος .
 
Αυτή είναι λοιπόν, μια πρώτη εικόνα που σχηματίζεται από αυτά διαρρέουν τα κομματικά γραφεία, αλλά και από όσα ακούγονται σε πολιτικά στέκια των περιοχών του Δυτικού Τομέα. Όσων αφορά τους υποψήφιους από τα άλλα κόμματα, δυστυχώς δεν έχουμε πληροφόρηση.
 
Τώρα, αν θα γίνουν εκλογές αρχές καλοκαιριού η φθινόπωρο και αν θα επαληθευθούν τα παραπάνω, οψόμεθα...