«Ἀπολείπειν ὁ Θεός Ἀντώνιον»

ή αλλιώς η μεγάλη αξία που έχει η διατήρηση της αξιοπρέπειας μπροστά στην απώλεια. 

Ο Καβάφης παρουσιάζει τον Αντώνιο τη στιγμή που ακούει τον αόρατο θίασο να απομακρύνεται από την πόλη και συνειδητοποιεί ότι ο προστάτης θεός του τον εγκαταλείπει. Η κρίσιμη εκείνη στιγμή που ο Αντώνιος αντιλαμβάνεται ότι η ήττα του είναι δεδομένη και ότι όλα όσα απέκτησε στη ζωή του και όλα όσα σχεδίαζε για το μέλλον του, φτάνουν στο τέλος τους, έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο Αντώνιος θα πρέπει να σεβαστεί τον εαυτό του και να μη φανεί λιπόψυχος. Αν ο Αντώνιος αρχίσει να παρακαλάει για τη ζωή του και αρχίσει να κλαίει, όπως θα έκανε ένας δειλός άνθρωπος, αυτό θα σήμαινε ότι πέρα από τις κτήσεις του και τα αξιώματά του, θα έχανε και κάτι πολύ πιο σημαντικό, θα έχανε την αξιοπρέπειά του.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κύριος Μπίρμπας, με τις ενέργειες του μετά την ήττα του στις εκλογές και το αίτημα του για ολική επανακαταμέτρηση έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Το πρόσωπο της αμετροέπειας, του εναγκαλισμού με την καρέκλα και της μη αποδοχής της πραγματικότητας. 

Η διαδικασία της επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο επιβεβαίωσε τα αρχικά αποτελέσματα. 

Επισημαίνουμε ότι το Πρωτοδικείο είχε απορρίψει δυο φορές την αίτηση του κυρίου Μπίρμπα για επανακαταμέτρηση. Εκείνος όμως δεν μπόρεσε να το αποδεχθεί και συνέχισε μέχρι τον Άρειο Πάγο, για να εγκριθεί το αίτημά του. 

Τελικά, ούτε αυτό τον βοήθησε να κρατηθεί στην καρέκλα του Δημάρχου, που δε θέλει να αποχωριστεί. 

Όσον αφορά τα «μαθήματα» δημοκρατίας, που όπως λέει ο απερχόμενος δήμαρχος στην ανακοίνωση του, «χρειάζεται κόπο», ας κάνει κάποιος μια αναδρομή στα πεπραγμένα του ως Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω, στις αποφάσεις, τις ενέργειες, τη σχέση με τους εργαζόμενους και θα διαπιστώσει πόσο απέχει η δημοκρατία στα λόγια από τη δημοκρατία στην πράξη.

Απ' ότι φαίνεται, όμως, ούτε κοντά στη δίκη του παράταξη βρίσκεται, αφού και ο Υπουργός  Εσωτερικών δήλωσε ότι «είναι πολιτικός αταβισμός να φαντάζεσαι νοθείες, σίγουρα πάντως, δεν είναι η ιστορία και η πρακτική της Αριστεράς».

Εμείς θα λέγαμε ότι είναι και απόλυτος παραλογισμός. Η δική του Δημοτική Αρχή οργάνωσε τις εκλογές και τώρα.... «ψάχνεται»!

Υπάρχουν, όμως, πιο ουσιαστικά πράγματα και σε αυτά τον καλούμε.

Ας σταματήσει να κυνηγάει χίμαιρες κι ας έρθει να συμπράξει στη βελτίωση της ζωής της πόλης μας

Εμείς ξεκινάμε την 1η Σεπτεμβρίου.

Έχουμε δουλειά να κάνουμε. 

 

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω 

Γιάννης Γκικας