Του Αντ. Δεωνά :

Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής  με θέμα «Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων» συμμετείχε και ο νέος Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.

Όπως δήλωσε, τάσσεται υπέρ της άμεσης αναθεώρησης του Περιφερειακού σχεδιασμού, επειδή ο υπάρχων όπως υποστηρίζει δεν δίνει λύσεις στο θέμα της ανακύκλωσης. Σε ερώτηση αν έχει καφέ κάδους στο Δήμο του, ο κ. Γκίκας απάντησε ότι, έχει αλλά η προηγούμενη διοίκηση θέλοντας να κάνει προεκλογικό «παιχνίδι», τους έβγαλε έξω χωρίς σχεδιασμό και καταστράφηκαν.

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένη η δήλωση του Γιάννη Γκίκα.

«Ο ήδη υπάρχων περιφερειακός σχεδιασμός δεν δίνει καμία λύση. Χρειάζεται σίγουρα αναθεώρηση και αναθεώρηση άμεση, γιατί αυτή την στιγμή με το θεσμικό πλαίσιο που έχουμε, δεν μπορούμε βρούμε λύσεις,τουλάχιστον στο θέμα του περιφερειακού σχεδιασμού. Μια έμφαση στην ανακύκλωση που πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί και να προχωρήσουμε, να αυξήσουμε τα ποσοστά της ανακύκλωσης και εκεί πρέπει να στραφούν όλοι οι Δήμοι. Όσο για τον καφέ κάδο που θέλει να προωθήσει η Περιφέρεια, τουλάχιστον εγώ στον Δήμο μου έχω παραλάβει από την προηγούμενη διοίκηση καφέ κάδους, τους οποίους έβγαλαν έξω προεκλογικά χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός και έχουν καταστραφεί όλοι.»