Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η δράση συλλογής ηλεκτρονικών/ηλεκτρικών συσκευών και τηγανελαίων για ανακύκλωση,

που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω στην πλατεία Μάνου Καραμάνη. Η δράση εντάσσεται στο συνεχιζόμενο πρόγραμμα ανακύκλωσης, που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018 και πραγματοποιείται κάθε φορά σε νέα γειτονιά και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση πρώτων υλών.

Με την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ανακτώνται υλικά όπως μέταλλα, γυαλί, πλαστικό συνεισφέροντας στον περιορισμό της βιομηχανικής ρύπανσης νερού και υπεδάφους, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη διαφύλαξη ορυκτού πλούτου και στην ελάφρυνση του κόστους αποκομιδής. Παράλληλα, με την ανακύκλωση 1lt τηγανέλαιου προστατεύουμε 1.000.000lt νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός ατόμου για δεκατέσσερα χρόνια.

Στη δράση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αιγάλεω κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νικητάκης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ασπασία Αρετάκη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μάκης Ζάχαρης.