Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω τηνΠέμπτη 14/11/2019 από τη δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

και τους δημοτικούς της συμβούλους κατατέθηκε επερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, καθώς και δύο επισημάνσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Στέλιος Βασιλειάδης κατέθεσε την ακόλουθη επερώτηση: “Η επερώτηση αφορά στην απάντηση που έδωσε εκ μέρους της διοίκησης ο κ. Αντιδήμαρχος στις ερωτήσεις για την καταστρατήγηση του κανονισμού των ΚΑΠΗ και άλλες ενέργειες.

1. Ερωτηθήκατε γιατί δεν τελέστηκαν οι προγραμματισμένες εκλογές στα ΚΑΠΗ. Απαντήσατε ότι δεν ξέρετε αν είναι δόκιμο να γίνονται εκλογές και να υπάρχει κανονισμός λειτουργίας. Να σας θυμίσω ότι ο κανονισμός λειτουργίας αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17.3.2016, που ο σημερινός Δήμαρχος και η παράταξή του ψήφισαν, καθώς και ο κ. Μάνδρος με την τότε παράταξή του. Ερωτάται λοιπόν ξανά η διοίκηση αν θα εφαρμόσει την απόφαση που αυθαίρετα έχει αναστείλει. Σχετικά με τον αντίλογο του κ. Μάνδρου, ότι η δική μας διοίκηση καταστρατήγησε τον κανονισμό, αφού επιλύσει το αν τον δέχεται ή όχι, του προτείνουμε να τον ξαναδιαβάσει, διότι η λειτουργία τα απογεύματα και το Σάββατο επιτρέπεται με ευθύνη του Εκπροσώπου. Θυμίζω ότι το ψηφίσατε!

2. Στο πλαίσιο του κανονισμού λειτουργίας των ΚΑΠΗ, η Επιτροπή αποφασίζει για τα τρέχοντα θέματα και όχι η Γενική Συνέλευση, που δεν προβλέπεται από πουθενά. Αναφέρατε στην απάντησή σας ότι δεν τις καταργήσατε. Αν αλλάξατε τη γνώμη σας για την αντικατάσταση των Επιτροπών, αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Γιατί, όμως, δεν τις αφήνετε να λειτουργήσουν με βάση τις αρμοδιότητές τους; Η διαχείριση των χρημάτων γίνεται από 3μελή επιτροπή με βάση το Άρθρο 8ε. Ποιος παραπονέθηκε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας για να παρέμβει η διοίκηση με αυτόγνωμη ενέργεια; Ή μήπως δεν εμπιστεύεστε την τριμελή επιτροπή που υπάρχει σε κάθε ΚΑΠΗ για τη διαχείριση των χρημάτων που οι ίδιοι συγκεντρώνουν; Σε ενδεχόμενο έλεγχο δημόσιας διοίκησης τι παραστατικά θα δείξει η υπηρεσία για την είσπραξη των χρημάτων αυτών; Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν αυτοβούλως, ως …κουμπαράς που επιχειρήσατε να ελέγξετε χωρίς να σας ζητηθεί από καμιά επιτροπή.

3. Με βάση το Άρθρο 9δ “Τα εξωτερικά προγράμματα που πραγματοποιούνται με την οικονομική συμμετοχή των μελών θα οργανώνονται με την ευθύνη της Επιτροπής και την επίβλεψη του προσωπικού”. Στην οργάνωση της εκδρομής δεν συμμετείχε η Επιτροπή, παρόλο που την πλήρωσαν τα μέλη. Η απάντηση σας ότι είχε οργανωθεί από τον Αύγουστο δεν δικαιολογεί το γιατί δεν συμμετείχε η Επιτροπή στην οργάνωσή της. Η δε αναφορά σας ότι “το γραφείο προτάθηκε από υπάλληλο άλλου ταξιδιωτικού γραφείου στην Αθήνα … το οποίο γραφείο συστήθηκε από τον ίδιο εσάς”, δηλαδή εμένα, είναι απολύτως ανακριβής και καλό θα ήταν να την ανακαλέσετε και να ζητήσετε έγκυρη ενημέρωση. Διότι, όταν αναλάβαμε, για τις ανάγκες μετακίνησης που γίνονταν με δαπάνη του δήμου μέσω απευθείας ανάθεσης, ενημερώνονταν μόνο 2-4 γραφεία και με δική μας παρέμβαση άρχισαν να ενημερώνονται όλα ανεξαιρέτως τα ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν έδρα στο Αιγάλεω και τουλάχιστον δύο μεγάλα από το κέντρο της Αθήνας.

Εν κατακλείδι εφαρμόστε τον κανονισμό λειτουργίας των ΚΑΠΗ. Αν διαφωνείτε με την ύπαρξή του και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που και εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε, φέρτε νέο κανονισμό να συζητηθεί και να κριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όσον αφορά τα χρήματα επιστρέψτε τα το συντομότερο δυνατό. Ακόμα και αν δεν εμπιστεύεστε την τριμελή επιτροπή διαχείρισης, αυτή και μόνο είναι υπεύθυνη για το πώς θα φυλάξουν τα χρήματα, ενώ το σύνολο της Επιτροπής είναι υπεύθυνο για τη συνολική διαχείριση.” Επιπλέον, από τη Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης Ζωή Βλάχου κατατέθηκε η παρακάτω επισήμανση: ‘’Σας επισημαίνουμε πως ακούγεται στην πόλη ότι ως απερχόμενη Διοίκηση αφήσαμε τον Δήμο χωρίς χρήματα για χριστουγεννιάτικο στολισμό. Σας υπενθυμίζουμε ότι με το έργο "ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΛΑΤΕΙΩΝ-ΑΛΣΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ", του οποίου έγινε κατακύρωση σύμβασης στις 16-4-2019 (εγκεκριμένη μελέτη 63/7-11-2018), έχει προβλεφθεί ποσό 89.090,02 ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Δεν έχετε προχωρήσει στην προμήθειά του; Εκτός αυτού, όμως, μετά από πρότασή μας στην τελευταία συνεδρίαση του προηγούμενου ΔΣ του ΑΣΔΑ, ψηφίστηκε κατανομή 20.000 ευρώ +ΦΠΑ για όλους τους Δήμους Δυτικής Αθήνας, πλην του Περιστερίου, για τον ίδιο σκοπό.” Τέλος από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Κώστα Φίλη κατατέθηκε η παρακάτω επισήμανση: "Διαπιστώσαμε ότι έγινε κοπή πολλών δέντρων στην οδό Περικλέους. Ενώ η κοπή δέντρων προϋποθέτει έγκριση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το θέμα της κοπής των δέντρων αυτών δεν ήρθε ως θέμα στην επιτροπή.”