«Τουλάχιστον ένα μήνα έχει να πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο ,

καθώς η αντιπολίτευση σε απόλυτη συνεννόηση και ‘’δημοκρατικά’’ οπως λένε , έχει αποφασίσει να απέχει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και να μην μπορεί να γίνει δημοτικό συμβούλιο .Επίσης ‘’ δημοκρατικά ‘’ δεν επιτρέπουν πλέον να γίνει ούτε οικονομική επιτροπή καθώς με τραμπούκικο τρόπο καταλαμβάνουν την αίθουσα , διακόπτουν τις συνεδριάσεις και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των μελών .Ο Στόχος τους πλέον ξεκάθαρος . Να καταρρεύσει ο Δήμος και να μην προχωρήσει κανένα έργο , καμία παρέμβαση και καμία απόφαση ακόμα και σε πράγματα που αφορούν τις βασικές λειτουργίες του δημου . Όλα αυτά βέβαια .. για το καλό μας..»

Ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο και του Συνδικάτου ΟΤΑ την Τετάρτη 5 Μάη με αίτημα να αποσυρθεί ο αναπτυξιακός οργανισμός, δηλαδή ένας Δημος Νο 2 μέσα στο Δήμο, για να υπάρξει ευελιξία για τους ιδιώτες και τα επενδυτικά σχέδια και χαράτσωμα για τους δημότες, παρακάμπτωντας τις υπηρεσίες του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο. Δε θα μείνουμε στο γεγονός ότι μια εργατική κινητοποίηση βαφτίστηκε κινητοποίηση της «αντιπολίτευσης», ούτε στη χυδαιότητα ότι οι συμμετέχοντες έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Θα σταθούμε στο ζήτημα της δημοκρατίας που απασχολεί τους δημοτικούς συμβούλους που ποστάρουν στην ανάρτηση, 15 τον αριθμό.

Λοιπόν κυρίες και κύριοι:

Είναι «δημοκρατικό» να εκλέγεσαι με μια παράταξη και να μεταπηδάς (κάποιοι και κάποιες την επόμενη των εκλογών) σε μια άλλη (όχι οποιαδήποτε βέβαια αλλά αυτή του δημάρχου) γράφοντας στα πλαιότερα των υποδημάτων σου τη ψήφο των συνδημοτών σου; Η πολιτικά αξιοπρεπής στάση εάν διαφωνείς με την παράταξη σου είναι να παραιτηθείς και να παραδώσεις την έδρα.

Είναι «δημοκρατικό» η παραταξη Τσίρμπα με 9 συμβούλους από τις κάλπες να έχει την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή;

Είναι «δημοκρατικό» να ψηφίζεται τροπολογία από την κυβέρνηση προκειμένου η συγκρότηση αναπτυξιακών οργανισμών να μη χρειάζεται να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο;

Είναι «δημοκρατικό» να αγνοείτε το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο;

Είναι «δημοκρατικό» το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερώνεται από τα ΜΜΕ;

Αφήστε τα περί δημοκρατίας, γιατί έχετε τόσο σχέση με δημοκρατικές διαδικασίες όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Μείνετε στο «Πετάει ο γαίδαρος; Πετάει!» στην κυβέρνηση, τις παρασκηνιακές κόντρες, τα αλληλομαχαιρώματα, τις πολιτικές κωλοτούμπες και τις λοιπές αγαπημένες ασχολίες σας.

Πάει πολύ να κουνάτε το δάχτυλο!