Βράβευση του ΚΕΠ Υγείας Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Στο 18ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ΕΔΔΥΠΠΥ με τίτλο «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας ως εισηγητής στον 3ο Πυλώνα Πολιτικής «Ευημερία», καθώς ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού είναι μία από τις 7 πόλεις της Ελλάδας, που βρίσκεται στην τελική φάση πιστοποίησης ως μία Υγιής Πόλη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Βούλα υπό την αιγίδα και την πλήρη ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής.

Καλωσορίζοντας τους Συνέδρους στη Βούλα και ευχαριστώντας για την τιμή, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας ανέλυσε όλες τις καλές πρακτικές, τις δράσεις και τα προγράμματα που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ανάπτυξη της ευημερίας στην πόλη .

«Ακολουθώντας την φιλοσοφία των Υγιών Πόλεων μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή, θέτουμε στο επίκεντρο των πολιτικών μας την υγεία, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα των πολιτών μας, μέσα από προγράμματα πρόληψης και αγωγής για τους ευάλωτους και τα άτομα με αναπηρία, εξασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση στο πολύτιμο αυτό αγαθό». «Προγράμματα όπως ψηφιακή μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, πρόληψη της οστεοπόρωσης, προγράμματα ενδυνάμωσης μνήμης, πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, τεστ ανίχνευσης της κατάθλιψης είναι μερικά μόνο από όσα έχουν πλέον καθιερωθεί στην πόλη μας, δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.

Επιπλέον προγράμματα κοινωνικής μέριμνας, πρόληψης και δια βίου μάθησης και συμβουλευτικής, σχολές Γονέων, δράσεις κατά τις βίας κλπ, πραγματοποιούνται στους κατοίκους μας σε ευρεία έκταση. Ενισχύοντας την ισότητα στην κοινωνία, θέλοντας να εδραιώσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους, δημιουργήσαμε το Γραφείο Εξυπηρέτησης πολιτών ΑμεΑ ώστε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία φροντίζοντας για την άμεση εξυπηρέτησή τους».

«Επιπλέον βρισκόμαστε στην τελική φάση παράδοσης ενός υπερσύγχρονου Πρότυπου Κοινωνικού Κέντρου, το οποίο θα δημιουργήσει μία κάθετη οργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μέσα σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, τηρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελός του». «Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να συνεχίσουμε κάνοντας το όραμά μας πράξη και να φτιάξουμε μια πόλη με ευημερία, ανθεκτική, βιώσιμη, φιλική για όλους και όλες, μια πόλη που ονειρευόμαστε να ζούμε !!»

Στο συνέδριο του ΕΔΥΠΠΥ βραβεύτηκε και το ΚΕΠ Υγείας Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος της ΓΑΙΑ ΑΕ και πολιτική εκπρόσωπος στο ΕΔΥΠΠΥ, κ. Νίκη Τρίγκα.