Στο κέντρο υγείας Αγίων Αναργύρων βρέθηκαν σήμερα το πρωί η Βιβή Δάγκα,

μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Δυτικού Τομέα, ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και ο Νίκος Σταματόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Ιλίου. Συναντήθηκαν με το διευθυντή και συνομίλησαν με τους υγειονομικούς. Στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας που εξυπηρετεί τους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης, Άνω Λιοσίων και μεγάλο τμήμα του δήμου Ιλίου, χθες σταμάτησαν να εργάζονται με δικαστική απόφαση 12 γιατροί και μέχρι τέλος του χρόνου συνταξιοδοτούνται τουλάχιστον 7 γιατροί.

Οι δυο από τους 12 γιατρούς ήταν παθολόγοι-οικογενειακοί γιατροί, με συνέπεια χιλιάδες ασθενείς που παρακολουθούσαν να μένουν στον αέρα και στο κέντρο υγείας να παραμένει ένας παθολόγος. Το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί με μια νοσηλεύτρια και στο ακτινολογικό τμήμα το μηχάνημα είναι απαρχαιωμένο. Πέρα από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι εδώ και τρείς μήνες δε λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο (!).

Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εκρηκτική, με τους εργαζόμενους να επισημαίνουν ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, διαφορετικά το κέντρο υγείας δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Η βουλευτής του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει άμεσα στελέχωση του κέντρου υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και δεσμεύτηκαν να αναδείξουν το ζήτημα τόσο στη βουλή όσο και στα δημοτικά συμβούλια της περιοχής.