Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 17 Ιουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση
έκανε μεταξύ άλλων και τις ακόλουθες παρεμβάσεις:
Σχετικά με την αίτηση κατοίκου του Καματερού για την άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στην ιδιοκτησία του και τον αποχαρακτηρισμό της από κοινόχρηστο χώρο (πλατεία και πεζόδρομος), η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι για μια ακόμη φορά στο Καματερό έρχεται θέμα για αποχαρακτηρισμό κοινόχρηστου χώρου χωρίς να έχουμε τη μεγάλη εικόνα, το σύνολο δηλαδή των χώρων που έχουν χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστοι και σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ανέρχονται σε πάνω από 200 στην περιοχή του Καματερού. Η «σαλαμοποίηση» αποφάσεων για κάθε έναν από αυτούς τους χώρους δε μπορεί να συνεχιστεί. Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι της περιοχής δε μπορούν να είναι «όμηροι» για αποφάσεις που δεν έχουν προχωρήσει από τη δεκαετία του ΄΄΄’80 και για το γεγονός ότι για ολόκληρες γειτονιές δεν έχει ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής εν έτει 2024 και εντός του αστικού ιστού.
Αναφορικά με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση για την πραγματοποίηση γεώτρησης σε περιοχή του δήμου προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του δήμου και του Πάρκου Τρίτση, η Λαϊκή Συσπείρωση φυσικά δεν είναι αντίθετη να γίνει η γεώτρηση, όμως η κάλυψη των αναγκών του πάρκου σε νερό πρέπει να είναι μόνιμη και σταθερή. Στο παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2019, εξαιτίας απουσίας τέτοιας λύσης, το πάρκο είχε περιέλθει σε τραγική κατάσταση με τα νερά στις λίμνες να έχουν υποχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τα ψόφια ψάρια να επιπλέουν. Το Πάρκο Τρίτση είναι ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας με έκταση περίπου 1200 στρέμματα με σημαντική συμβολή στην ισορροπία του οικοσυστήματος του λεκανοπεδίου. Η υδροδότηση του είναι ένα σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται και με την πυροπροστασία του και για αυτό απαιτείται να υπάρξει ριζική αντιμετώπιση με την ανάλογη κρατική χρηματοδ΄ότηση.
Σχετικά με τη συζήτηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, η Λαϊκή Συσπείρωση υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτο να καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν για ένα κείμενο εκατοντάδων σελίδων, με πληθώρα τεχνικών ζητημάτων, μέσα σε λίγα 24ώρα. Τόνισε την ανάγκη στις περιπτώσεις που οι εισηγήσεις των θεμ΄άτων είναι πολυσέλιδες να δίνεται ο κατάλληλος χρόνος στα μέλη του συμβουλίου προκειμένου να τοποθετούνται έχοντας ολοκληρωμένη και ουσιαστική γνώση για το θέμα που κάθε φορά συζητείται.
Ως εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτημα ήρθε η δωρεάν παραχώρηση από το Δήμο στο Υπουργείο Παιδείας του δημοτικού χώρου του πρώην ΚΕΚ Αγίων Αναργύρων προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το «Κέντρο Καινοτομίας» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής. Στο χώρο του ΚΕΚ φιλοξενούνται μέχρι στιγμής η Ένωση ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων-Καματερού, η Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων-Καματερού, εθνικοτοπικοί σύλλογοι και άλλοι σύλλογοι. Η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι η δημοτική αρχή Τσίρμπα (ΝΔ) είναι γαλαντόμα στην δωρεάν παραχώρηση χώρων σε υπουργεία, την ίδια στιγμή που πληρώνουμε ενοίκιο 162.000 ευρώ το χρόνο για τους χώρους του ΟΣΕ στο κέντρο της πόλης, που βρίσκεται επίσης και η έκταση του Πευκώνα, ιδιοκτησίας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο επίσης ζητάει αντίτιμο για να παραχωρηθεί στο Δήμο. Σε ερώτηση για το που θα φιλοξενηθούν οι σύλλογοι, η δημοτική αρχή είπε ότι θα μεταφερθούν σε έναν άλλο δημοτικό χώρο, που είναι όμως σαφώς μικρότερος και επομένως δε χωράνε σε καμία περίπτωση όλοι οι φιλοξενούμενοι στο πρώην ΚΕΚ.